Plüton Dergi’nin ilk sayısı raflarda

Kasım 5, 2015

Plüton Dergi’nin ilk sayısı raflarda

plutonPlüton Dergi’nin ilk sayısı yayımlandı.

Popüler kültürden uzak edebiyat, kültür ve sanat dergisi eksikliğini hisseden Plüton Dergi’nin kadrosunu Fanzin kültüründen gelen gençler oluşturmakta. Bir okur olarak eksik gördükleri ne varsa onları tamamlamayı ve dergilerde ünlülerden ziyade gençlerin yer alması gerektiğini savunuyorlar. Bu dergide gençlerin güncel edebiyattan farklı şekilde kaleme aldıkları şiirlere ve öykülere, az bilinen kültür-sanat topluluklarının tanıtımlarına, birbirinden farklı dizi-film-kitap-kültürel etkinlik tanıtımlarına ve eleştiri yazılarına ulaşabilirsiniz.

7 Kasım Cumartesi günü de 34. İstanbul Kitap Fuarı’nda “Yol Yayınları” standında olacaklar.(2. Salon 314/C) Okurlarını, ilgi duyanlarını, sevenlerini çay içmeye ve sohbet etmeye davet ediyorlar.

İsimlerinin Plüton olmasının sebebi genç, ünsüz olmalarından kaynaklı dışlanmışlıkları ve yeraltı edebiyatına da yer veren bir dergi olmaları, çünkü Roma mitolojisinde Plüton yeraltı dünyasının hükümdarıdır.

Plüton Dergi süresiz bir yayın; bunun sebebinin “belli periyotlar arasına sıkışıp yayınlanmak için yayınlanmaktansa her anlamda tatmin olarak yayınlanabilmek” için olduğunu savunuyorlar.

İletişim

[email protected]

Twitter: https://twitter.com/PlutonDergi

Instagram: https://instagram.com/PlutonDergi

Facebook: https://www.facebook.com/PlutonDergi

www.plutondergi.com

edebiyathaber.net (5 Kasım 2015)

Yorum yapın