Peyniraltı Edebiyatı’nda Oğuz Atay var

Kasım 6, 2013

Peyniraltı Edebiyatı’nda Oğuz Atay var

PE_KasımPeyniraltı Edebiyatı‘nın 8. sayısında kapak konusu Oğuz Atay. Engin Yazan, Kerem Görkem ve Gökhan Üztürk’ün Tutunamayanlar, Günlük ve Babama Mektup incelemeleri ve Burç Doğu’nun Oğuz Atay yazısı yanında, bu sayıda da Atay’ın eserlerine atıfta bulunan deneme ve illüstrasyonlar yer alıyor.

Bundan böyle her ay çevirilere yer verecek olan dergide Çağdaş İtalyan Şiiri’nin en önemli isimlerinden Dino Campana’nın Türkçeye çevrilmemiş yazdığı tek şiir kitabından iki şiiri Can Sever çevirisi ile okuyucularla buluşuyor. Sevin Okyay, 2013 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Alice Munro’nun ödül ile artan tanınırlığına yazarın sadık bir okuru olarak kendi perspektifinden bakıyor. Uygar Öztürk de karakterleri ve konusu ile detaylı bir Watchmen incelemesi hazırlıyor.

Aytaç Ars’ın Murat Uyurkulak söyleşisinde yazarın, siyaset ve yazma eylemi ile ilgili sorulara verdiği cevapları okuyoruz. Önümüzdeki aylarda, tükenen ilk üç sayıdaki yazılardan paylaşımlar yapacak olan dergide bu ay ilk sayıdan Gamze Yeşildağ’ın İki Günah denemesi ve ikinci sayıdan Mehmet Ekiz’in haikuları yer alıyor.

Bu sayıda öykü, şiir ve çizimleriyle yer alan isimler; Çağatay Demir, Emel Keleşoğlu, Emin Ünlü, Emre Varışlı, Engin Yazan, Erhan Cihangiroğlu, Fatih Külahçı, İrem Kulaber, İsmail Sertaç Yılmaz, Mehmet Akif Coşkun, Mert Durmazer, Osman Utku, Selim Bektaş, Şehri Uz, Taha Sertaç Gezer, Tuğçe İçözü, Uğur Uçkıran.

Peyniraltı Edebiyatı, birçok şehirde kitabevlerinde ve  diğer tüm şehirler için de 645dukkan.com‘da satışta.

edebiyathaber.net (6 Kasım 2013)

Yorum yapın