Peyniraltı Edebiyatı, haziran sayısını William S. Burroughs’a ithaf ediyor!

Haziran 5, 2014

Peyniraltı Edebiyatı, haziran sayısını William S. Burroughs’a ithaf ediyor!

burroughs kapakBurroughs dosyasında Ulvi Yaman, Burroughs’un dili, kişiliği ve cut-up tarzı ve daha bir çok konuya uzanan “Evet, O Bir Yazar” adlı yazısında yazarı ayrıntılı olarak inceliyor. Kerem Görkem ise Burroughs’un belki de en farklı kitabı “İçerdeki Kedi”yi tanıtarak yazarın bambaşka bir yönünü gösteriyor.

Dergi, Bilim-kurgu edebiyatın en büyük isimlerinden J.G Ballard’la Burroughs üzerine yapılmış “Burroughs’un Çıplak Gerçekliği Üzerine” adlı söyleşiyi de Taylan Taftaf çevirisiyle okurlara sunuyor.

Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain’in William Burroughs’a yazdığı mektup ise Selim Bektaş çevirisiyle Türkçe’de ilk kez Peyniraltı Edebiyatı Haziran sayısında yer alacak.

15. sayıya öykü, şiir, illustrasyon ve denemeleriyle katkıda bulunanlar ise şöyle: Gamze Yeşildağ, Ulvi Yaman, Erik Svetoft, Kerem Görkem, Selim Bektaş, Taylan Taftaf, Koray Koral, Semih Engin, Uğur Uçkıran, İsmail Sertaç Yılmaz, Ümit Aydın, Berrysh, Nafizcan Önder, Mavi Tekinay, Kader Büyükbingöl, Taha Sertaç Gezer, Deli Soyka, Serdar Şekerci, Sonat Yurtçu, Emre Varışlı, Zeki Türker, Görkem Soytürk, Mehmet Tutlu, Aylin Gökçe, Serdar Solkun, Alp Yenibalcı, Berker Beki, Pınar Gürgenli, Ümit Kılıç.

twitter.com/peyniralti

peyniraltiedebiyati.com

edebiyathaber.net (5 Haziran 2014)

 

Yorum yapın