Pekin Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını açtı!

Mayıs 27, 2014

Pekin Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını açtı!

pekinfuarDünyanın bir numaralı kitap fuarı olma sloganıyla 1986 yılında yola çıkan 21. Pekin Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu Türkiye. Fuarda yaklaşık 53 bin 600 metre karelik alanda 76 ülke, kitaplarını 30 Ağustos’a kadar sergileyecek.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Başbakanlığı dün ülkenin yerel saatiyle 18.00’de Tiananmen Meydanı’ndaki Parlement Binası’nda Türkiye’nin Onur Konuğu olması şerefine bir resepsiyon düzenledi. Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ziu Yan Dong’un ev sahipliğini yaptığı resepsiyona, Türkiye’den Kültür Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı’nın yanı sıra Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ile pek çok yazar, yayıncı ve basın heyeti katıldı.

Açılış töreni öncesinde Çin Kültür Bakanı, Çin Özel Kitap Ödülleri’ni dağıttı. Aralarında Fransa’dan, İtalya’dan ve İngiltere’den yazar ve yayıncıların ödüllendirildiği törende Türkiye’den yayınevi sahibi Cem Kızılçeç’e de ödül verildi. Törenin ardından Türkiye için Onur Konuğu Ülke Resepsiyonu verildi.

2012 Türkiye’de Çin Yılı, 2013 ise Çin’de Türk Yılı olarak ilan edildi. 2013 Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na Onur Konuğu olarak katılan Çin, yayıncılık konusunda da, ekonomide olduğu gibi dünyanın en büyüğü olmayı amaçlıyor. Fuara, Onur Konuğu  olarak katılan Türkiye, Pekin Kitap Fuarı’nda 932 metrekarelik alanda 300 yapıtlık kitap seçkisiyle yer alıyor. Yaklaşık 20 yayıncının katıldığı fuarda, 20’ye yakın etkinlik düzenlenecek.

27 Ağustos 2014

Yorum yapın