Paul Maar’dan çocuklara “Bay Bello ve Mavi Mucize”

Aralık 18, 2015

Paul Maar’dan çocuklara “Bay Bello ve Mavi Mucize”

bay_bello_ve_mavi_mucizeÖdüllü yazar Paul Maar‘ın çocuklar için yazdığı “Bay Bello ve Mavi MucizeSüheyla Kaya çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Alman  çocuk ve gençlik yazınının önemli isimlerinden Paul Maar’ın çocuk edebiyatına armağan ettiği Sams’ın Maceraları serisi Almanya’da bir milyon okura ulaşmış, sinemaya uyarlanmış, adına bir de kukla tiyatrosu yapılmıştı. Yazar, başta Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü olmak üzere pek çok prestijli ödülün sahibi. Yazarın yeni kitabı Bay Bello ve Mavi Mucize ile yine okurken kahkahalara boğulacağınız harika bir seri başlıyor!

Eğer o gün babamın eczanesine o yaşlı kadın gelmeseydi, bunca heyecanı yaşamaktan kurtulmuş olurduk.” İşte, on yaşındaki Max ve köpeği Bello’nun hikâyesi böyle başlar! Max ve babası Sternheim, yaşlı kadının getirdiği mavi sıvının, bitkilerin doğal olmayan bir hızla büyümesine yol açtığını görürler. Bir gün, kazara yere dökülen mavi sıvıyı içen köpek Bello, insana dönüşür! Konuşmaya ve yürümeye başlayan Bay Bello, köpek olduğu dönemdeki alışkanlıklarından vazgeçemeyince, Max ile babasının başına türlü türlü tatlı bela açar. Max ile babası Sternheim’ın henüz bilmediği şey ise, mavi sıvının hayvanlar üzerindeki etkisinin geçici olduğudur. Bay Bello yeniden köpeğe dönüştüğünde, her şey eskisi gibi olacak mı dersiniz? Elbette hayır! Bu, Max ve Bay Bello’nun maceralarının henüz başlangıcı!

“Nasıl yani? Tavşanım ve tavuklarım ansızın insana dönüştüler, öyle mi?’ diye sordu Sternheim’a. Anlatılanlara inanmadığı her halinden belli oluyordu. ‘Bir matematikçi olarak benim için üç ihtimal var. Birincisi: Sarhoşsun. İkincisi: Hemen akıl sağlığını kontrol ettirmelisin. Üçüncüsü: Bence bu ihtimal daha güçlü, o kadına âşık oldun, o nedenle kafan biraz karışık. Koronun yeni üyesi 39-çizgi-K’ye öyle kendinden geçerek bakıyordun ki, benim bile dikkatimi çekti.”

Paul Maar

1937 yılında Schweinfurt’ta doğan Paul Maar, resim ve sanat tarihi öğrenimi gördü. Başlarda sanat eğitmenliği yapan Maar, bugün Alman çocuk ve gençlik edebiyatının en önemli isimlerinden. Yazar Uluslararası Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü, Hans Christian Andersen Ödülü, Friedrich-Rückert Ödülü ve E.T.A. Hoffman Ödülü gibi pek çok prestijli ödülün de sahibi. Sams’ın Maceraları serisinin Sams ile Bir Hafta, Sams’ın Dönüşü, Yeni Dilek Noktaları, Martin ile Sams ve Sams Tehlikede adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2015)

Yorum yapın