Papirüs Edebiyat Seçkisi Kitap 29 çıktı

Aralık 31, 2020

Papirüs Edebiyat Seçkisi Kitap 29 çıktı

Papirüs Edebiyat Seçkisi Kitap 29 yayımlandı.

Yılkı atı ile belleklerimizde yer tutmuş olan Anadolu’nun özgün yazarı Abbas Sayar ile ilgili olarak Haydar Ergülen’in ve Metin Turan’ın yazıları ilgiyle okunabilir. Nuray Gök Altsamaz, “Sanatsız Olmasın Gelecek” derken, Ali Budak, “Seyh Galip ve Türkçenin Işıklı Yolu” diyor.

Uluslararası gezgin Dursan Özden’in hazırladığı “Bilinmeyen Yönleriyle Galina’nın Nazım’ı”, Nazam Hikmet ve onun vefalı sevgilisi ve doktoru arasındaki ilişkilere ışık tutuyor.

Sakine Eruz Hocamız ise, “Erich Fried’ Çevirmek ve Şiir Çevirisi Üzerine” başlıklı yazısında Almanca şiirleri Türkçe çevirileriyle birlikte sunuyor.

Ayten Mutlu’nun “Şiir ve Kadın” adı yazısı, Osmanlı’dan günümüze Kadın Şairleri tematik olarak irdeliyor.

Latife Baştuğ’un exlibris sanatını tanıtan yazısı ve ekli örnekler ilginizi çekecektir.

Can Polat Teker, Kosova Çağdaş Şiir Antolojisini tanıtıyor.

Ünlü italyan düşünürü ve şair Profesor Dr. Domenico Pisana’nın “Günümüz Şiiri Nereye Gidiyor? Yeni Bir Hümanizm Arayışı” yazısı, geniş ufuklar açmaya aday.

Tülay Ferah, Korona Günlerindeki Bir Yazarın günlüğünü tutmuş…

Polonya ve İngiltere’den Bozena Helena Mazur Nowak ile KKTC’den Feyzan Korur, yabancı ülke şairlerini temsil ediyor. Dergide başka şairlerin yanı sıra Haydar Ergülen Atölyesinin üyeleri yer alıyor.

Her zaman olduğu gibi, Mehmet All Işık ve Kadir İncesu, “Hatay Restoran Albümlerinden” dizisinin bu bölümüne de ilginç görseller sunuyor.

ARTLIFE Bölümünde ve bazı sayfalarda, Mersin Üniversitesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Nurseren Tor’un, “Boğa” serisinden bazı örnekleri bulacaksınız.

Papirüs, Online Kitap Sitelerinde, Mefisto, Kadıköy, Taksim Mağazalarında ve Kırmızı Kedi Kitapevinde…

edebiyathaber.net (31 Aralık 2020)

Yorum yapın