Oynadıkça kitap kazanacaksınız: T-Land

Kasım 15, 2019

Oynadıkça kitap kazanacaksınız: T-Land

Timaş Çocuk Yayınları yeni bir mobil oyun projesini TÜYAP 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda görücüye çıkarttı: T-Land. Yüzbinlerce çocuğun severek okuduğu Levent ve Şirin karakterlerinin yer aldığı oyun hem Google Play’den hem de App Store’dan indirilebiliyor. Çocukların genel kültürünü geliştirmeyi amaçlayan, çeşitli gelişimsel alanlarına ciddi katkılarda bulunan oyun çocukların yanında yetişkinler tarafından da ilgiyle oynanıyor. Oyunda biriken puanlarla Timaş Yayınları’na ait istediğiniz bir kitabı ücretsiz temin edebiliyorsunuz. Oynadıkça ücretsiz kitap kazandığınız T-Land’in içerisinde karşınıza çıkan engelleri genel kültür sorularını doğru cevaplayarak aşabiliyorsunuz.

Tanıtım Bülteninden:

Yüz binlerce çocuğu kitapların eğlenceli dünyasına çekmeyi başaran Levent ve Şirin, bu kez de bir ilke imza atarak herkesi yepyeni bir oyunla buluşturuyor. Hem çocukların sevdiği oyunlara çok benziyor hem de onlardan birçok yönüyle farklılaşıyor. Oynarken çocukların genel kültürünü geliştirmeyi amaçlayan oyun, çocukların bilişsel ve sosyo-duygusal gelişimine de ciddi katkılarda bulunuyor. Oyunda ilerledikçe puan kazanıyor ve bu puanları kitap alışverişlerinde kullanabiliyor. Dijital dünyanın içine doğan günümüz gençlerinin kitapların büyülü dünyasına davet eden oyun, alanında bir ilk olma özelliği taşıyor.

Bu projede Timaş ile birlikte çalışan Miracle Studio ise proje hakkında şunları söyledi:

Biz Nafiz Ozan Öztürk ve Yılmaz Kantar 2 ortak Miracle Studio’nun kurucularıyız. 2017 yılında şirketimizi kurduk. Birçok film, uygulama ve oyun projelerinde yer aldık. 7 kişilik bir ekibe sahibiz fakat projelere bağlı olarak da freelancer çalıştığımız arkadaşlarımız da var. T-Land,Timaş Yayınları’nın çok başarılı olan Levent ve Şirin kitap karakterlerini içeren arcade türünde bir oyun. Oyun projesi bize ilk geldiğinde çok heyecanlandık. Çok farklı ve alanında ilk olan bu proje için aylarca uğraştık. T-Land’i hazırlarken günümüzde çocukların telefon, tablet gibi cihazlar ile vakit geçirdikleri esnada hem öğretici hem de kitap okumaya teşvik ettirmesini amaçladık. Günümüzde ve öncesinde filmler kitaplardan esinleniyordu veya uyarlanıyordu. Fakat kitaplardan esinlenen veya uyarlanan oyun sayısı az olmasına rağmen Timaş gibi büyük bir yayınevi ile Türkiye’de buna öncülük etmek ve uygulamak çok önemli.  Çocuk kitaplarını bu denli uyarlamak bizim için çok heyecan verici oldu. T-Land oyunu sonrasında seri olabilir veya farklı bir türde oyunu da çıkabilir fakat bunların kararı Timaş’a aittir. Biz devam etmesini çok isteriz ve edecektir diye düşünüyoruz.

T-Land’ten görseller için >>>

Tanıtım Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=Xlqp3pc-YDk

Appstorelink:  https://apps.apple.com/tr/app/tland/id1487240447

Playstore link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miracle.TLand

edebiyathaber.net (15 Kasım 2019)

Yorum yapın