Öykü ve fotoğraflarınız yarışsın, Cumhuriyet Ankara yayınlasın!

Mayıs 6, 2012

Öykü ve fotoğraflarınız yarışsın, Cumhuriyet Ankara yayınlasın!

Yarışmalar, “gençler arasında öykü yazanları özendirmek, fotoğraf sanatını tanıtmak ve bu yapıtların Cumhuriyet gazetesi aracılığı ile geniş toplum kesimlerine duyrulması ve okuyucu ile buşturulması” amacını güdüyor. Ayrıca yarışmalar, fotoğraf sanatına ve öykü yazmaya ilgi duyan gençlerin kendilerini bu sanat dallarında sınama olanağını da sunuyor.

Öykü yarışmasının seçici kurul üyeliğini yazarlar Alper AkçamAttilâ Şenkon, dramaturg ve Ankara ekimizin yazarı Eren Aysan, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Erkal ile Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu yapacak. Fotoğraf yarışmasının seçici kurul üyeleri ise Çankaya Belediyesi adına Eser Atak, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, sanat fotoğrafçıları Ozan Sağdıç, Mahmut Turgut ile Cumhuriyet gazetesi fotomuhabiri Necati Savaş’tan oluşuyor.

Her iki yarışmada da liseliler kategorisinde birinciye 2 bin TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL verilirken, 500’er TL’lik iki mansiyon ödülü olacak. Üniversite öğrencileri kategorisinde ise birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye 1.500 TL verilecek. 1.000’er TL’lik iki mansiyon ödülü de sahiplerini bulacak.

Cumhuriyet gazetesine gönderilen her bir öykü ve fotoğraf, seçici kurulun değerlendirmesi sonucu, Cumhuriyet Ankara ekinde yayımlanacak. Yarışmaya gönderilen eserlerden yayımlanmayanlar ise elenmiş sayılacak. Yarışmalara son başvuru tarihi ise 29 Ekim 2012.  

edebiyathaber.net (6 Mayıs 2012)

Bu haber ilk kez 29 Mart 2012 tarihinde Cumhuriyet Haber Portalı'nda yayımlanmıştır.

 

Yorum yapın