“Ormandaki Dev”: Heyecan, merak, biraz da endişe…

Mayıs 22, 2013

“Ormandaki Dev”: Heyecan, merak, biraz da endişe…

Ormanın yeni bir sakini var. Onunla karşılaşan herkes farklı bir şey söylüyor. Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan Süleyman Bulut’un yeni kitabı Ormandaki Dev’de Anne Tavşan ve yavruları, Karınca, Sincap ve diğer hayvanlar ormanın yeni üyesinin kim olduğunu keşfetmeye çalışıyorlar.

Yazın sıcak günlerinden birinde, Anne Tavşan ve üç yavrusu su aramaya çıkmışken karşılaştıkları Karınca, ormanın kim olduğunu bilmediği yeni sakininden söz edince herkesi bir merakla bu yeni sakinin kim olduğunu anlamaya çalışıyor. Bir dev olduğu konuşulan bu bilinmedik ziyaretçinin kim olduğunu bütün ormanın ahalisi kendi gördüklerinden yola çıkarak çözmeye çalışıyorlar.

Daha önce “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler 1 ve 2”, “Toparlacık Nokta ve Arkadaşları”yla beraber pek çok kitabı Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlanan Süleyman Bulut’un yeni kitabı “Ormandaki Dev” raflardaki yerini aldı.

“Anne Tavşan, Karınca’nın söylediklerini anlamaya çalışırken bir yandan da çevresine bakmayı sürdürüyordu. Bir tehlike göremeyince:

‘Bu devvv… Nasıl bir şey?’ diye sordu.

Karınca, ön ayaklarını iki yana açarak:

‘Nasıl söylesem bilmem ki?’ dedi. ‘Ben de ilk kez gördüm.’

Durdu, düşündü. Gördüğü devi gözünün önüne getirmeye çalıştıktan sonra:

‘ Öyle iri, öyle kocaman bir gövdesi vardı ki yirmi otuz ağacı yan yana getirsek ancak o kadar kalın olabilir. Dedim ya, dev gibi bir şey işte!’ ”

edebiyathaber.net (22 Mayıs 2013)

Yorum yapın