Minik Ayı Vadu’nun yeni macerası: “Ormandaki Dedikodu”

Ocak 14, 2016

Minik Ayı Vadu’nun yeni macerası: “Ormandaki Dedikodu”

minik_ayi_vadu_ormandaki_dedikodu_kapak.inddAyfer Gürdal Ünal’ın kaleme aldığı, okumayı yeni öğrenmiş ve henüz bilmeyen çocuklar için Minik Ayı Vadu serisinin dördüncü kitabı Ormandaki Dedikodu Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ayfer Gürdal Ünal’ın Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan Minik Ayı Vadu serisine bir yenisi daha eklendi. Gözde Bitir’in çizimleriyle hayat bulan minik kahramanımız Ayı Vadu’nun yeni macerası Ormandaki Dedikodu, iletişimin hayatlarımızdaki rolü ve önemini renkli bir hikâyeyle okura aktarıyor.

“Saklı Kayın Ormanı’nın sevimli minik ayıları Vadu ile en iyi arkadaşı Dadu’nun arası bir gün bir hiç yüzünden açıldı. Olay çok basit, incir çekirdeğini bile doldurmayacak bir nedene dayanıyordu.”

İletişimin önemini, dedikodunun gerçeği çarpıtmadaki rolünü öğreticiliğe kaçmadan sunan bu kitap okumayı bilmeyen ve yeni öğrenmiş çocuklar için Can Çocuk Yayınları’ndan çıkıyor.

Minik Ayı Vadu, en iyi arkadaşı Dadu’yla saat tam üçte ulu çınar ağacının altında buluşmak için sözleşmişti. Vadu arkadaşını bekledi, bekledi ama Dadu bir türlü gelmek bilmedi. Sonra ne mi oldu? İsterseniz bunu serçe, kelebek, sincap ve tavşana soralım. Ya da en iyisi, olup bitenleri Vadu ve Dadu’dan dinleyelim.

“Bir dostluğu yıkmanın ne kadar kolay, yapmanın ise ne kadar zor olduğunu anlamaları gerek.

Siz Bilge Baykuş’un yerinde olsaydınız, serçeyle, kelebekle, sincapla ve tavşanla ne konuşurdunuz?”

Ayfer Gürdal Ünal

Ayfer Gürdal Ünal, 1953 yılında doğdu. Üsküdar Amerikan Kız Lisesi ve İ.Ü. İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra yirmi yıl değişik kurumlarda yönetici olarak çalıştı. 1996 yılında ilk çocuk kitabını yayımlayan yazar, 2007 yılında öğrenim yaşamına geri döndü. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden yüksek lisans derecesini “Türk Çocuk Edebiyatında Engellilerin Temsili” adlı teziyle aldı. Bu tez 2010 yılı Oğuz Tansel Araştırma Ödülünü kazandı. 2012 ve 2014 yıllarında Hans Christian Andersen Ödülü uluslararası jürisine seçilen 10 kişiden biri olan Ayfer Gürdal Ünal halen Boğaziçi Üniversitesi İlköğretim Bölümü Okulöncesi Öğretmenliği programında çocuk edebiyatı dersleri vermektedir. Yazar 2006’dan beri Dünya Gazetesi Kitap Eki’nde her ay düzenli olarak “Çocuk Gözü” köşesini hazırlamaktadır. Yazarın basılı 11 çocuk kitabı ve bir bilimsel tezi bulunmaktadır. Minik Ayı Vadu serisi Can Çocuk Yayınları’ndan çıkıyor.

edebiyathaber.net (14 Ocak 2016)

Yorum yapın