Michael Morpurgo’nun “Issız Adanın Kralı” adlı romanı yayımlandı

Eylül 18, 2015

Michael Morpurgo’nun “Issız Adanın Kralı” adlı romanı yayımlandı

issiz-adanin-krali-kitabi-michael-morpurgo-Front-1Savaş Atı, Tekboynuzlara İnanıyorum, Kelebek Aslanı ve Kayıp Zamanlar kitaplarından tanıdığımız dünyaca ünlü İngiliz yazar Michael Morpurgun, 2000 ‘Red House Çocuk Kitapları’ ve 2001 ‘Prix Sorcières En İyi Roman’ ödüllü “Issız Adanın Kralı” adlı romanı Tudem Yayınları tarafından yayımlandı. 

Tanıtım metninden: 

“İngiltere’de, ailesi ve köpeği ile birlikte sakin bir hayat süren 11 yaşındaki Michael’ın yaşamı mahallesindeki diğer arkadaşlarından farklı sayılmazdı.
En büyük eğlenceleri hafta sonları baraj gölünde yaptıkları tekne turları olan ailenin huzuru evlerine gelen bir mektupla sarsıldı. Anne ve babası, çalıştıkları fabrikanın kapanması nedeniyle işsiz kalmıştı.
Bir gün, babasının aklına çılgınca ve bir o kadar harika bir fikir geldi:
Tüm birikimlerini kullanarak satın alacakları bir yelkenli ile dünya turuna çıkabilirlerdi, hem de hep birlikte!
Peggy Sue adını verdikleri yelkenlileriyle denize açılan Michael ve ailesini daha önce hayal bile edemeyecekleri kadar renkli günler bekliyordu.
Avrupa’dan Avustralya’ya uzanan macera dolu seyirlerinde türlü tehlikelerle karşılaşan aile, pusuda onları bekleyen büyük felaketten ise tamamen habersizdi.
Issız bir adada, esrarengiz bir kişi, Michael’ın hayatını sonsuza dek değiştirecekti…”

edebiyathaber.net (18 Eylül 2015)

Yorum yapın