Mesut Özil “Futbolun Büyüsü”nü ve gerçekleşen hayallerini yazdı

Mart 1, 2018

Mesut Özil “Futbolun Büyüsü”nü ve gerçekleşen hayallerini yazdı

Mesut Özil’in “Futbolun Büyüsü – Mesut Özil” adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil, başarı öyküsünü kendi kaleminden ve tüm detaylarıyla Futbolun Büyüsü – Mesut Özil kitabında anlatıyor. Özil, küçük yaşlarında başlayan futbol aşkını, dünya çapındaki yükselişini ve bu uğurda karşısına çıkan tüm engelleri nasıl aştığını büyük bir dürüstlükle paylaşıyor.

Almanya’daki yaşamını küçük yaşlarından başlayarak anlatan Mesut Özil’in çocukluk yıllarındaki futbol aşkı daha sonra yerel kulüplerin genç takımlarında devam etti. Schalke 04 kulübünden olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra Werder Bremen’deki başarılı futboluyla dikkatleri üzerinde topladı ve Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Real Madrid’e gelerek burada lig şampiyonluğu kazandı.

Çok daha öncesinde aldığı bir kararla Türk pasaportunu iade eden ve Alman milli takımında oynamaya başlayan ünlü futbolcu, başarısıyla Joachim Löw’ün vazgeçilmezleri arasına girdi. 2013’te rekor bir transfer bedeliyle Arsenal’e geçti. Başarısını burada pekiştirirken 2014 yılında Alman milli takımıyla Dünya Kupası’nı kaldırdı.

Özil, kitapta futbol kariyeri dışında aile bireyleriyle olan ilişkilerine de değiniyor. Özellikle bir dönem menajerliğini yapmış olan babası ve hâlâ birlikte çalıştığı ağabeyiyle olan ilişkisi ilginç detaylarıyla Futbolun Büyüsü – Mesut Özil kitabında.

Yazar Hakkında:

Mesut Özil, 1988’de, o zamanlar Batı Almanya sınırları içinde kalan Gelsekkirchen’de, türk bir ailenin ikinci oğlu olarak dünyaya geldi. Ortasaha oyuncusu olarak kariyeri Schalke 04’te başladı. Ardından Werder Bremen ve Real Madrid’de top koşturduktan sonra 2013’te 42,5 avroluk bir transfer bedeliyle Arsenal kulübüne geçti. Arsenal ile FA Cup şampiyonluğu, Real Madrid’le lig şampiyonluğu, Bremen’le de Almanya Kupası şampiyonluğunu kazandı. Almanya’da beş defa yılın futbolcusu seçildi. 20 yaşındayken milli takımda oynamaya başladı ve 2014’te Dünya Kupası’nı kazanan takımda yer aldı.

edebiyathaber.net (1 Mart 2018)

Yorum yapın