LGBTİ’ler Kocaeli’de buluşacak

Nisan 22, 2015

LGBTİ’ler Kocaeli’de buluşacak

kocaeli_lgbti_insiyatifi_22052015Kocaeli LGBTİ İnsiyatifi tarafından düzenlenen Ayrımcılığa Karşı Dönüşüyoruz başlıklı etkinlik kapsamında LGBTİ’lerin uğradıkları ayrımcılık, politikada LGBTİ görünürlüğü, toplumsal cinsiyet rolleri gibi konular tartışılacak.

Kocaeli LGBTİ İnsiyatifi tarafından düzenlenen Ayrımcılığa Karşı Dönüşüyoruz başlıklı etkinlik kapsamında LGBTİ’lerin uğradıkları ayrımcılık, politikada LGBTİ görünürlüğü, toplumsal cinsiyet rolleri gibi konular masaya yatırılacak. 24 Mayıs Pazar günü, Alternatif Tiyatro’da düzenlenecek olan panel dizisinin ilk oturumu 11:30’ta başlayacak. 13:00’e kadar sürecek olan oturumda “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşma konusu tartışılacak.

Saat 13.15-14.00 arasında gerçekleştirilecek ikinci oturumda ise Politikada LGBTİ Görünürlüğü konusu ele alınacak. Türkiye’de seçilmiş bir pozisyondaki ilk açık kimlikli eşcinsel olan Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Sedef Çakmak ile HDP Mersin Milletvekili Adayı Elif Tuna Şahin’in konuşmacı olarak katılacakları oturumu Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi İren Dicle Deveci ve Kaos GL Genel Sekreteri Remzi Altunpolat’ın konuşmacı olarak katılacakları “Toplumsal Cinsiyet Rolleri ve Queer Teori, Çoğulcu Kadınlık ve Erkeklikler” konulu panel takip edecek. Metin Akdemir’in moderatörlüğünde saat 15:15’te başlayacak Ayrımcılığa Karşı Gullüm Seviyorumbölümünün konukları ise Gani Met ve Buse Kılıçkaya olacak.

Etkinlik, saat 17:00’de yapılacak ayrımcılık karşıtı yürüyüş ve 18:00’de yapılacak müzik dinletisinin ardından son bulacak.

Program

11.30-13.00 
Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşma Nedir? (Serbest kürsü)

13.15-14.00 
Politikada LGBTİ Görünürlüğü
Sedef Çakmak Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi
Elif Tuna Şahin HDP Mersin Milletvekili Adayı

14.15-15.00 
Toplumsal Cinsiyet Rolleri ve Queer Teori, Çoğulcu Kadınlık ve Erkeklikler
İren Dicle Deveci Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi
Remzi Altunpolat Kaos GL Genel Sekreteri

15.15-16.00
Ayrımcılığa Karşı Gullüm Seviyorum
Metin Akdemir (Moderatör)
Gani Met 
Buse Kılıçkaya

edebiyathaber.net (22 Mayıs 2015)

Yorum yapın