“Laidlaw Soruşturması”: Orijinal hasarlı dedektif Jack Laidlaw ile tanışma fırsatı

Mart 1, 2018

“Laidlaw Soruşturması”: Orijinal hasarlı dedektif Jack Laidlaw ile tanışma fırsatı

William Mcllvanney’in “Laidlaw Soruşturması” adlı romanı, Fırat Yıldız çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Orijinal hasarlı dedektif Jack Laidlaw ile tanışın. Glasgow Green’de genç bir kadın vahşice öldürülmüş halde bulunduğunda, şehrin karanlığında pusuya yatmış paralı adamlar, yeraltı dünyasının kabadayıları ve zalim adamlar arasından kadının katilini bulma şansı yalnızca Laidlaw’dadır.

“İlk, en hızlı ve en iyi. Şehrin kanlı kalbini boylu boyunca kesen, korkutucu bir neşter gibi…” DENISA MINA

“McIlvanney olmadan polisiye yazarı olabilir miydim, emin değilim.” IAN RANKIN

“İskoç polisiye yazarlığının saf, damıtılmış özü…” PETER MAY

“Sonsuza kadar hafızanızda kalacak.” CHRIS BROOKMYRE

“Laidlaw kitapları sadece harika polisiye romanları değil, aynı zamanda önem teşkil eden kitaplar.” MARK BILLINGHAM

William Mcllvanney

İngiltere’de 1926’da gerçekleştirilen Genel Grev’de yer almış eski bir madencinin oğlu olan William Mcllvannet 25 Kasım 1936’da doğdu. Mcllvanney roman ve öykü yazarı olmanın yanı sıra, aynı zamanda bir şair. Gazetecilik ve TV sunuculuğu da yapmıştır. İşçi sınıfının kültürel ve politik mirası Mcllvanney’in çalışmalarındaki esas kaynaklardan biridir. 1977’de yayımlanan Laidlaw adlı romanı pek çok eleştirmen tarafından şaşkınlıkla karşılanmış ve metnin suç romanları arasında önemli bir yerde durduğu dile getirilmiştir. 2015’te hayatını kaybeden usta yazar William Mcllvanney, ilk romanı Remedy is None ile Geoffrey Faber Anma Ödülü’nü ve Docherty ile kurmaca alanında Costa Kitap Ödülü’nü kazandı. Laidlaw ve The Papers of Tony Veitch kitaplarının ikisi Polisiye Yazarlar Birliği’nden Hançer Ödülleri’ni kazandı. Dedektif Laidlaw üçlemesinin (bu kitaplar Ayrıntı’nın yayın programındadır) üçüncüsü olan Strange Loyalties Glasgow Herald Halk Ödülü’nü kazandı.

edebiyathaber.net (1 Mart 2018)

Yorum yapın