Kurşun Kalem Dergisi II. Öykü Ödülü

Kasım 25, 2013

Kurşun Kalem Dergisi II. Öykü Ödülü

short-storyEdebiyatımıza yeni ve özgün yapıtlar kazandırmak amacıyla düzenlenen Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Öykü Ödülü’nün bu yıl verilecek ikincisinin katılım koşulları şöyle: 

1Yazarların, kitap bütünlüğüne ulaşmış, yayıma hazır dosyalarıyla katılabilecekleri ödülde yaş sınırı yoktur.

2-Dosyadaki öykülerin dergilerde yayımlanmış olması ödüle katılmaya engel değildir.

3-Yarışmaya katılacak dosya, aşağıdaki biçimsel özellikleri taşımalıdır:

Bilgisayarda Word belgesi olarak,  Times New Roman yazı fontu, 12 (on iki ) punto, 1,5 satır aralığı ile yazılacak, sayfa   numarası verilecektir. Yapıt, 6 nüsha olarak çoğaltılarak dosyalanacak. Ayrıca her nüshaya yapıtın CD kopyası eklenerek üzerinde rumuz yazılı kapalı bir zarfa konacak. 6 nüsha haline getirilen yapıtta ve  zarfın üzerinde yazarın kimliğine  ilişkin rumuz dışında hiçbir yazı veya işaret bulunmayacaktır.

4- Başka bir zarfa kısa yaşam öykülerini, kimlik bilgilerini,  posta ve e-posta adreslerini, telefon numaralarını içeren bilgileri ekleyerek, zarfın üzerine rumuzunu yazarak,  25 Temmuz 2014 ‘e  kadar Kurşunkalem Ed. Dergisi, 1832 Sokak No:28/8 Karşıyaka-İzmir adresine iadeli taahhütlü posta veya kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Elden teslim kabul edilmeyecek ve  bu tarihten sonra gelecek yapıtlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

5-Yarışma sonuçları Ekim 2014’te; www.neziheryayinlari.com’dan duyurulacaktır. Ödüle katılan yapıtlar arasından birinci seçilecek dosya iki ay içinde Neziher yayınlarınca kitaplaştırılarak,  Aralık ayında düzenlenecek törenle ödül, sahibine verilecektir.  Ödül tutarı 1.000 TL’dir. Bu tutar, öykü kitabının ilk baskısının telifidir.

6- Yarışmaya gönderilen  yapıtlar, iade edilmeyecek ve internet yoluyla yapılacak gönderiler kabul edilmeyecektir.

Seçici Kurul; İsmail Mert Başat, Gültekin Emre, Hayri K.Yetik, Hülya Soyşekerci ve Mine Ömer’den oluşmaktadır.

Adres. Kurşunkalem Edebiyat Dergisi, 1832 Sokak No:28/8 Karşıyaka-İzmir

Telefon: 0532 46 36 719

www.neziheryayinlari.com

[email protected]

[email protected]

edebiyathaber.net (25 Kasım 2013)

Yorum yapın