“Küçük Prens” sahnede

Ekim 21, 2013

“Küçük Prens” sahnede

ıAfisSaint-Exupéry’nin dünyaca bilinen eseri “Küçük Prens”, 27 Ekim Pazar 18:30 ve 9 Kasım Cumartesi 20:30’da Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde tiyatro seyircisiyle buluşacak.

İlk kez 4 Ocak 2013’te İstanbul’da sahnelenen oyun, Bitiyatro ve Theater an der Ruhr ortak yapımı. Oyun, Exupéry’nin aşk, savaş ve çocukluk özlemiyle geçen hayatından esinlenmeler taşımakta, yazarın bu ünlü eserinin yeniden okunması ve yorumlanması üzerine özel bir çalışma olarak sahnelenmektedir.

Tiyatroda farklı kültürlerin karşılıklı etkileşimini önemseyen Avrupa’nın en önemli yönetmenlerinden Roberto Ciulli’nin önderliğinde daha önce Meksika, İran, Irak ve İspanya’da sahnelenen oyunun şimdiki durağı Türkiye. Almanya’daki Theater an der Ruhr’un kurucusu Roberto Ciulli’nin yönetimiyle sahnelenecek olan eser, Türkiye’de Bitiyatro ile izleyicilere ulaşacak. Yönetmenin Bitiyatro ekibine getirdiği öneriyle çalışmalarına başlanan yapımda, tiyatro, sinema ve televizyon izleyicisinin yakından tanıdığı Laçin Ceylan ve Nihat İleri oyuncu olarak sahneye çıkacaklar. Yapım Theater an der Ruhr’un 12 yıldır başarıyla sahnelenen ve ününe ün katan “Küçük Prens” inin bir Türkiye versiyonu olarak yoluna devam edecek.

Çocuk edebiyatına kazandırılmış bir eser olarak bilinen “Küçük Prens” adlı oyunun çocuklar için değil, yetişkinler için hazırlandığını belirtelim.

Perde açılırken hep beraber mırıldanalım: “Hoş geldin, Küçük Prens!” Ve Saint Exupéry’nin dediği gibi: “Artık büyüdünüz ve oldukça ‘tuhaf’sınız. Aramayı unutmak ve gitgide ‘tuhaf’laşmak bir yetişkinlik hastalığıdır belki”. O zaman hatırlayalım: “Yalnız çocuklar ne aradıklarını bilirler.”

Adres: Zeytinoğlu cad. No:8 Akatlar-Beşiktaş/İstanbul

Telefon: 0212 3519382

edebiyathaber.net (21 Ekim 2013)

Yorum yapın