“Kuçu Kuçu” Afife Jale Sahnesi’nde

Kasım 26, 2013

“Kuçu Kuçu” Afife Jale Sahnesi’nde

File (11)Ödüllü oyuncular Özgü Namal ve Selen Uçer’in rol aldığı komedi-dram türündeki “Kuçu Kuçu” oyunu, 6 Aralık Cuma saat 20:30’da Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde sergilenecek.

Fransız yazar Fabrice Roger-Lacan’ın oyunundan, Kerem Ayan’ın uyarlayıp yönettiği tek perdelik “Kuçu Kuçu”, sırların ortaya çıkmasıyla yavaş yavaş çığırından çıkan bir karşılaşmayı ve eğlenceli bir hesaplaşmayı anlatıyor.

Oyunda her şey, önemli işadamı Kudret Bey’in, hafta sonunu geçirmek üzere gözde çalışanı Ragıp ve karısı Melis’i adadaki villasına çağırmasıyla başlar. Kocasından önce gelen Melis’i, Kudret Bey’in karısı Melda karşılar. Melda ve Melis, tanışıp sohbet ederek kocalarının işten gelmesini beklemeye başlarlar. Zaman ilerledikçe sohbetin rengi değişir.

Belki de onları bir araya getiren şey sadece kocalarının iş ilişkisi değildir; iki genç kadının geçmişlerindeki sırlar ortaya çıktıkça, olaylar da yavaş yavaş çığırından çıkar. Nezaket kuralları dâhilinde başlayan bu karşılaşma, acımasız bir hesaplaşmaya dönüşür.

“Kuçu Kuçu”nun dekoru Gamze Kuş, ışık tasarımı ise Arek Nişanyan tarafından hazırlandı. Oyunun bir başka sürprizi ise Bülent Ortaçgil’in, seyircilere Özge Fışkın’ın sesinden ulaşan unutulmaz şarkısı “Benimle Oynar Mısın?”.

26 Kasım 2013

Yorum yapın