Kayıp ‘Doktor Who’ macerası roman oldu!

Mart 12, 2014

Kayıp ‘Doktor Who’ macerası roman oldu!

doctor who ön kapakKendine has üslubuyla tanıdığımız usta bilimkurgu yazarı Douglas Adams, efsanevi Doctor Who dizisi için yazılmış ancak televizyonda yayınlanma fırsatını yakalayamamış bir senaryoyla karşımızda. Doctor Who takipçilerinin yakından tanıdığı yazar Gareth Roberts’ın ustaca romanlaştırdığı bu eserde, okurları sürükleyici bir macera bekliyor.

Douglas Adams, yıllar önce bir Doctor Who macerası kaleme almıştı. O günlerde dizinin hayranları tarafından merakla beklenen bu bölüm televizyonda yayınlanamamıştı. Takipçilerin “kayıp macera” olarak adlandırdığı bu Douglas Adams imzalı serüven en sonunda bir romana dönüştü. Shada adlı romanı birçok Doctor Who senaryosunun ve dokuz farklı Doctor Who romanının yazarı olan Gareth Roberts kaleme aldı.

Doktor’un eski dostu, Zaman Lordu Profesör Chronotis emeklilik hayatını Cambridge Üniversitesi’nde sürdürmektedir – yanında birkaç zararsız eşya da getirmiştir. Fakat bunların arasında, Gallifrey’in Muhterem ve Kadim Yasaları da vardır. Üstüne üstlük bu kitabı, dünyadan haberi olmayan yüksek lisans öğrencisi Chris Parsons’a pervasızca ödünç vermiştir. Muhterem ve Kadim Yasalar evrendeki en tehlikeli eserlerden biridir ve yanlış ellere geçmesi felaketle sonuçlanabilir. Sinsi Skagra’nın ellerinden daha yanlışı da mevcut değildir; Skagra, evrene hükmetme eğilimli iflah olmaz bir sadist ve egoisttir. Üstelik Cambridge’e doğru yola çıkmıştır: Hedefi de kitap ve Doktor’dur…

Sadece Doctor Who takipçilerinin ya da Douglas Adams fanatiklerinin değil, her bilimkurgu okurunun ilgiyle karşılayacağı Doctor Who: Shada, İthaki Yayınları etiketiyle ve Ülker Uyanık çevirisiyle raflarda.

edebiyathaber.net (12 Mart 2014)

Yorum yapın