İşte, kitap tutkunlarının telefonlarında bulunması gereken 10 uygulama!

Temmuz 28, 2017

İşte, kitap tutkunlarının telefonlarında bulunması gereken 10 uygulama!

Onedio editörlerinden Pelin Yelda Göktepe, kitap tutkunları için öne çıkan uygulamaları derledi:

  1. Kütüphanem

Bu uygulamayla evinizdeki kitapları elektronik ortama kaydedebilir, aynı zamanda kitaplarınızı grup grup ayırabilirsiniz. Böylelikle kitap okuma hedefinizi daha rahat takip edebilir, kitaplığınızda uzun süredir okunmayı bekleyen kitapları daha net görebilirsiniz. Üstelik kitapları kaydetmeniz için barkodlarını taratmanız yeterli.

  1. Hızlı Okuma

Aslında bu uygulamaya benzer birçok uygulama bulabilirsiniz ama bu uygulama ayrıca alıştırmalar yaparak hem kendinize, hem arkadaşlarınıza hem de başkalarına hızlı okuma konusunda meydan okuyabileceğiniz bir yan uygulama da sunuyor.

İşe yarıyor mu derseniz, düzenli çalışma sonucunda farkı kesinlikle göreceksiniz.

  1. Sahaf

İkinci el kitap alıp satma uygulaması. Bu uygulamayla elinizdeki kitapları satabilir, istediğiniz kitabı uygun bir fiyata alabilirsiniz. Sistem genel olarak tüm ikinci el eşya sitelerinde olduğu gibi işliyor. Satılan kitabın parası havuzda bekletiliyor. Satıcı ürünü kargoladıktan sonra kargo takip numarasını paylaşıyor. Alıcı ürünü onayladığında para satıcının hesabına aktarılıyor.

  1. Yazar Takibi

İsminden de anlaşıldığı üzere sevdiğiniz yazarların tüm yazılarını bu uygulama üzerinden takip edebilirsiniz.

  1. E- Kütüphanem

Telefonunuza e-kitap okuyucuya dönüştüren bir uygulama. İstediğiniz kitabı satın alıp istediğiniz yerde okuyabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi e-kitaplar, normal kitaplara göre fazlasıyla ucuz.

  1. Tarayıcı

Kitapta kaydetmek istediğiniz sayfaların fotoğrafını çekerek yazıya dökmenizi sağlayan bir mobil tarayıcı.

  1. Night Light

Bu uygulama telefonunuzun ekran ışığını kitap okumaya en uygun hale getiriyor. Iphone’larda bu özellik zaten var. Android telefonlarda da bunun için bir çok uygulama bulunuyor. En çok kullanılanı ise bu.

  1. Kobo

Dünya üzerinde en çok tercih edilen e-kitap okuyuculardan biri olan Kobo, bu uygulamayla telefonunuzu bir Kobo e-kitap okuyucuya dönüştürüyor.

Tabii ki e-kitap okuyucu ekranı ile telefon ekranı asla aynı değil ama acil okumanız gereken ve o an ulaşamadığınız kitaplar için oldukça kullanışlı olacaktır.

  1. Calibro

Calibro’da en çok tercih edilen e-kitap okuyucuların bir diğeri ve yerli. Bu uygulama da Kobo uygulamasıyla aynı.  Kobo idefix ve D&R gibi kitap siteleriyle bağlantılıyken Calibro babil.com ile bağlantılı çalışıyor.

  1. Moon+ Reader

Bu uygulama yalnızca Android kullanıcıları için. Bu uygulamayla kitap satın alabileceğiniz gibi, elinizde olan e-kitapları da bu uygulamaya yükleyebiliyorsunuz. (Uygulamanın desteklediği e-kitap formatları şu şekilde: txt, html, epub, umd, fb2, chm, zip veOPDS.) Ayrıca önemli gördüğünüz noktaları işaretleyebiliyorsunuz.

edebiyathaber.net (28 Temmuz 2017)

Yorum yapın