İşte, fotoğraflarla dünyanın en iyi kütüphaneleri!

Haziran 30, 2021

İşte, fotoğraflarla dünyanın en iyi kütüphaneleri!

Admont Abbey

Admont şehrindeki en eski manastır olan Admont Abbey’in içindeki kütüphane, bir manastırın içinde yer alan en büyük kütüphane olma özelliğini taşıyor. 1776 yılında Joseph Hueber tarafından tasarlanan kütüphanede, 1.400’den fazla el yazması bulunuyor.

Strahov Abbey Library

Strahov Manastırı’nın içinde bulunan kütüphane rokoko tarzındaki tavanıyla oldukça gösterişli. Kütüphane, Ortaçağ’dan kalma olduğu için odun ya da kömür ateşiyle ısıtılıyor.

El Estorical Library

UNESCO tarafından dünya mirası olarak korumaya alınan El Estorical, tarihte kitapların ilk kez ciltlenip yan yana dizildiği kütüphane olma özelliğini taşıyor. Kütüphanede illüminatiyle ilgili pek çok el yazması bulunuyor.

Boston Public Library

1848 yılında kurulan kütüphane, Amerika’nın en büyük kütüphanelerinden. Belediyeye ait olan ilk kütühane olan Boston Public Library’de, William Shakespeare’in ilk basım kitapları da yer alıyor.

Biblioteca Joanina, University of Coimbra

Coimbra Üniversitesi’nin içindeki barok kütüphane, 18. yüzyılda Kral João V döneminde inşa edilmiş ve kralın ismini almış. Barok mimarisiyle dikkat çeken kütüphanenin duvarları Lizbonlu sanatçılar Simões Ribeiro ve Vicente Nunes tarafından işlenmiş.

Liverpool Central Library

Üç bölümden oluşan Liverpool Central Library, İngiltere’nin ilk elektirikli kütüphanesi. 1860 yılında inşa edilen kütüphane, 2013’te renovasyondan geçerek yeniden kapılarını açtı.

Trinity College Library

İrlanda’daki en büyük kütüphane olan Trinity College Library, 1592 yılında Dublin’deki Trinity College’in içine yapılmış. İngiltere’de yasal mevduat hakkı verilen tek kütüphane olma özelliğini taşıyor.

edebiyathaber.net (30 Haziran 2021)

Yorum yapın