Irmak Zileli ile Öykü Yazma ve Geliştirme E-Atölye’si başlıyor

Ağustos 30, 2019

Irmak Zileli ile Öykü Yazma ve Geliştirme E-Atölye’si başlıyor

Eşik, Gözlerini Kaçırma, Gölgesinde ve Bozuk Saat romanlarıyla tanınan Irmak Zileli, öykü yazmak ve geliştirmek isteyenler için online ortamda bir atölye verecek. Üretimhane tarafından düzenlenen “E-Atölye: Öykü Yazma ve Geliştirme” 16 Eylül’de başlayıp 16 Aralık’ta sona erecek.

Disiplinlerarası atölye çalışmaları düzenleyen Üretimhane, Irmak Zileli ile “Öykü Yazma ve Geliştirme” adlı yeni bir atölye başlatıyor. 16 Eylül-16 Aralık 2019 tarihlerinde tamamen online ortamda yürütülecek atölyeye Türkiye’nin her yerinden katılmak mümkün.

Atölye boyunca katılımcılar öyküler yazacak ve yazdıkları öyküler üzerinde çalışmaları için Irmak Zileli tarafından yönlendirilecek. Zileli, her öykü üzerine notlar alarak ve ayrıca bir değerlendirme metni yazarak katılımcının öyküsünü geliştirmesini, eksiklerinin ve zaaflarının farkına varmasını sağlamaya çalışacak. Somut olarak metin üzerine düşülen notlar ve değerlendirme yazısı, öykü yazmanın incelikleri, dikkat edilmesi gereken noktalar üzerine ders niteliğinde olacak.

Atölyeye 13 Eylül 2019 tarihine kadar başvurabilirsiniz. Sorularınızı [email protected] adresine yazabilir, kayıt ve detaylı bilgi için https://uretimhane.com.tr/etkinlikler/e-atolye-oyku-yazma-ve-gelistirme/ adresini inceleyebilirsiniz.

Irmak Zileli kimdir?

Irmak Zileli, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Sosyal Antropoloji öğrenimi gördü. Televizyon ve dergilerde muhabirlik yaptı. Roman Kahramanları dergisinin kuruluşunda görev aldı ve ilk 6 sayı yayın yönetmenliğini yürüttü. 2006 yılından bu yana çeşitli dergilerde, gazete kitap eklerinde değerlendirme ve eleştiri yazıları yayınlanıyor. Zileli’nin basılmış eserleri arasında Eşik (2011), Gözlerini Kaçırma (2014), Gölgesinde (2017) ve Bozuk Saat (2019) romanlarının yanı sıra Bayram Çocukları (2004) isimli bir araştırma ve Halit Refiğ ile söyleşilerinden oluşan Doğruyu Aradım Güzeli Sevdim (2009) başlıklı kitabı bulunuyor. Zileli’nin Eşik romanı 2012 Yunus Nadi Roman Ödülü’ne değer görüldü.

edebiyathaber.net (30 Ağustos 2019)

Yorum yapın