Harry Potter kitapları yasaklandı

Eylül 4, 2019

Harry Potter kitapları yasaklandı

Harry Potter kitapları, ABD’nin Tennessee eyaletindeki St. Edward Katolik Okulu tarafından yasaklandı. 

J.K Rowling tarafından yazılan dünyaca ünlü Harry Poter serisine ait kitaplar, Katolik Okulu tarafınca alınana kararlar doğrultusunda kütüphaneden toplatıldı.

Okulun papazı tarafından alınan bu karar, Harry Poter romanlarındaki büyü tasviri yüzünden alındığı ortaya çıktı. Romanlardaki büyü tasvirini kabul etmeyen okulun papazı, yazarın tarif ettiği büyülerin gerçek olduğu ve okunduğunda ”şeytani ruhları çağırma riski” barındırdığına dikkat çekti.

Papazın aldığı bu karar ise St. Edward Katolik Okulu öğrencilerinin ebeveynlerine e-posta yoluyla iletildi. Ebeveynlere gönderilen e-postada, kitabı yasaklamadan önce ABD ve Vatikan’daki şeytan çıkarıcılara özellikle danışıldığı belirtiliyor.

E-posta aracılığıyla gönderilen karar metninde ise şu ifadelere yer veriliyor: “Bu kitaplar büyüyü hem iyi hem de kötü biçimde sunuyor; bu doğru değil ama aslında zekice bir aldatmaca. Kitaplarda kullanılan lanetler ve büyüler gerçek lanetler ve büyüler. Bir insan tarafından okunduğunda şeytani ruhları metni okuyan kişinin varlığına çağırma riski barındırıyor.”

edebiyathaber.net (4 Eylül 2019)

Yorum yapın