Gezici Müzisyenler Platformu kuruldu

Ağustos 12, 2013

Gezici Müzisyenler Platformu kuruldu

Gezi direnişinde yer alan ve destek veren sanatçılar, müzisyenler ve gruplar Gezi Müzisyenler Platformu’nu kurdu. “Kendi sözü ve müziği olan” topluluk ve müzisyenlerin kurduğu platform, sanatçıların yaşadığı sorunların çözümünü tartışacak, çözüm üretmeye çalışacak.

Gezici Müzisyenler Platformu’nun kuruluşuna ilişkin yayınlanan bildiri şöyle:

“Gezici Müzisyenler Platformu, Gezi Direnişi’nin hemen ertesinde kendiliğinden oluşmuş bir kolektif; ‘kendi sözü ve müziği olan’ topluluklar ve müzisyenler birlikteliğidir.

Öncelikli olarak yaşadığımız ‘mesleki’ sorunlardan hareket eden, bunların ardındaki politik ve toplumsal nedenleri masaya yatırarak düşünen, müzik (ve komşu sanatlar) merkezli çözümler üretmeye çalışan bir birliktelik…

Gezici Müzisyenler Kolektifi, sorun olarak tanımladığı her şeyin karşısında bir arada olmayı, dayanışmayı, düşünceleri ve hayalleri doğrultusunda pratik ve kalıcı örnekler sergilemeyi festivaller, konserler, paneller, atölye çalışmaları, sokak etkinlikleri düzenleyerek birlikte üretmeye dair yolları açmayı hedeflemektedir.

Gericiliğe, ana akım medyaya, popülizme karşı birlikte üreterek, deneyim paylaşarak alternatif, bağımsız ve çok-kültürlü bir oluşumu yaratmayı amaçlar.

Gezici Müzisyenler Platformu ‘Başka Bir Dünya Mümkün’ diyen müzisyenlerin birliğidir.”

Platformda yer alan sanatçılar ve gruplar şunlar: Abdal Haluk Tolga İlhan, Ahmet Beyler, Ayşe Tütüncü, Arto Tunç Boyacıyan, Aysu Çöğür, Bajar, Barıştık mı, Behiye Süren, Briken Aliu & Friends, Cenk Taner (Kesmeşeker), Ceyhun Kaya, Cudi Genç, Cümbüş Cemaat, Çirkin & İstanbul İmpro, Dinar Bandosu, Doğan Canku, Duygu Demir, Entu, Ertan Tekin, Eski Bando, Ehl-i Keyf, Gevende, Hariçten Gazelciler, Karagüneş, Karmate, Kırmızı Nazmi, Koma Çiya, Luxus, Mai, Marsis, Melüses, Metin & Kemal Kahraman, Merih Aşkın, Mert Baycan, Murat Beşer, Mübin Dünen, Neyse, Niyazi Koyuncu, One World Destiny, Post, Sekerse Tehlike, Selçuk Balcı, Sattas, Serbest Radikaller, Simurg, Siyasiyabend, Tatavla Keyfi, Taner Öngür, Teneke Trampet, Tuğkan Altuğ, Umut Töre Bandosu, Velvele, Vira Mosa, Volkan İncüvez, Yaşar Kur.”

Platforma: [email protected] ve https://twitter.com/Gezicimuzik adresleri üzerinden ulaşılabilirsiniz.

Kaynak: Etkin Haber Ajansı (12 Ağustos 2013)

Yorum yapın