Gezi direnişi belgeseli Paris’te

Nisan 10, 2015

Gezi direnişi belgeseli Paris’te

YeryüzüAfişGezi direnişini anlatan ve 51. Antalya Film Festivali’nde, festival komitesinin sansürlediği “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” belgeseli, 12 Nisan 2015’te Paris İnsan Hakları Film Festivali’nde izleyiciyle buluşuyor.

2010 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ”Ofsayt” adlı belgeseli ile ”En İyi İlk Belgesel” ödülünü alan Reyan Tuvi’nin yönetmenliğini yaptığı ve ilk gösterimi geçtiğimiz yıl İstanbul Film Festivali’nde yapılan belgesel, ön jüri tarafından seçilmesine rağmen, festival komitesi tarafından sansürlenmiş, belgesel yarışmasından ve festivalden çıkarılarak, sinema sektöründe büyük tartışmalara neden olmuştu.

12 Nisan’da Cinema Luminor’de gösterilecek “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” belgeselinin ardından, yönetmen Reyan Tuvi izleyicilerin sorularını cevaplayacak. Belgesel 13 Nisan’da ise Paris Türkiye Filmleri Festivali kapsamında Cinéma Le Brady’de tekrar izleyiciyle buluşacak.

Bu toprakların mozaiğini oluşturan ve Gezi’de yerini alan farklı yaşam tarzlarına ve ideolojilere sahip karakterlerin, kaderlerini değiştirme içgüdüsüyle, yeryüzünü nasıl hayal ediyorlarsa Gezi’de de öyle bir dünya kurmak için verdikleri mücadeleyi anlatan “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” belgeseli, bugüne dek Adana’dan Batman’a, birçok festivalde izleyiciyle buluştu.

edebiyathaber.net (10 Nisan 2015)

Yorum yapın