Gençler 2020’de “özgürlük” öyküleri yazacak

Kasım 12, 2019

Gençler 2020’de “özgürlük” öyküleri yazacak

Gençlere dünyayı öykülerle anlama ve anlatabilme fırsatı sunan Zeynep Cemali Öykü Yarışması‘nın 2020 teması ÖZGÜRLÜK. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin her yıl yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın son başvuru tarihi 22 Mayıs 2019.

2011’den beri düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Zeynep Cemali Öykü Yarışması, ilkgençliğe adım atan genç öykücüleri yazmaya davet ediyor, 10 yıldır onların yazı serüvenine eşlik ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke çapında duyurduğu yarışmada gençler bu kez ÖZGÜRLÜK temasında öyküler yazacak. Edebiyatımıza yeni öykücüler kazandırmayı amaçlayan yarışmaya son başvuru tarihi 20 Mayıs 2020.

Her yıl olduğu gibi edebiyat dünyasının değerli isimlerinden oluşan seçici kurulda bu yıl Osman Şahin, Ahmet Büke, Görkem Yeltan, Gülsevin Kıral ve Dr. Müren Beykan yer alıyor. 2020 öykülerine kılavuzluk edecek cümle, Zeynep Cemali’nin Patenli Kız kitabından: “Tekerleklerin üstünde yelle yarışıyordu.”

10 yıl önce aramızdan ayrılan usta öykücü Zeynep Cemali’nin roman ve öykü kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği farklı bir temayı işleyen yarışmaya bugüne dek katılan binlerce genç, “kardeşlik”, “hoşgörü”, “arkadaşlık”, “umut”, “cesaret”, “adalet”, “dayanışma”, “kararlılık” ve “yalan” üzerine öyküler yazdı.

Ödül töreni 2020 sonbaharında

Ödüle değer görülen genç öykücüler, 2020 sonbaharında düzenlenecek törende ödüllerini, sevilen edebiyatçıların elinden alacaklar.

Bugüne kadar yarışmada dereceye giren öyküler ve seçici kurulların dikkatini çeken öyküler kitaplaştırılarak yayımlandı. Geleceğin öykücülerini müjdeleyen Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödüllü Öyküler Kitapçıkları‘nın geçmiş sayılarını gunisigikitapligi.com adresinden okumak ya da indirmek mümkün.

edebiyathaber.net (12 Kasım 2019)

Yorum yapın