Fotoğraflarla Cevat Çapan’ın dünyası | Lütfi Özgünaydın

Eylül 30, 2018

Fotoğraflarla Cevat Çapan’ın dünyası | Lütfi Özgünaydın

Türkiye edebiyatının önemli yazarlarının fotoğraflarını evlerinde, çalışma masalarında ve sevdiği mekanlarda fotoğraflarını çekip, İFSAK’ta müzik eşliğinde edebiyatseverlere sunan, daha sonra da yazarlarla söyleşiler yapan Lütfi Özgünaydın’ın İFSAK’taki bu ayki konuğu şair, yazar ve çevirmen Cevat Çapan oldu. Lütfi Özgünaydın, Cevat Çapan’la hayatı, şiirleri ve edebiyat üzerine konuştu. 

Yaşar Kemal’e başlayıp, Doğan Hızla, Zeynep Oral, Feridun Andaç, İnci Aral, Adnan Binyazar ve Ayşe Kulin’le süren fotoğraflarla edebiyatçılar serisi Cevat Çapan’la devam ediyor. Lütfi Özgünaydın, Cevat Çapan’la gerçekleştirdiği söyleşiyi şu şekilde yorumluyor “Cevat Çapan’ın fotoğraflarını evinde masalarında kitaplarıyla beraber çektim. Fotoğraf çekimini onun sevdiği bir başka mekanda sürdürdük. Kendisine sevdiği müzikleri, kitapları sordum; edebiyatseveler için çok doyurucu bir söyleşi oldu. Cevat Çapan büyük bir şair, büyük bir hoca, büyük bir çevirmen, edebiyatımızın büyük bir çınarı;  son şiir kitabı “Son Duraktan Önce” yine hayran verici. ” Usta fotoğrafçı Özgünaydın’ın Kasım ayındaki konuğu ise Zülfü Livaneli olacak.  Türkiye edebiyatının usta isimleriyle yapılan bu çalışma ileride bir kitaba da dönüşecek; kitapta her yazardan 5-6 fotoğraf yer alacak ve İFSAK’ta gerçekleşen söyleşiler olacak.

Kitap projesi için çok heyecanlı olduğunu belirten Lütfi Özgünaydın, “Edebiyatın büyük ustalarıyla yaptığım çalışmalar beni çok mutlu ediyor. Onlar için hazırladığım videolarda tam 40 fotoğraf yer alıyor. Her yazardan geriye 40 fotoğraf bırakacağız, çok kıymetli bir çalışma olacak.”

Lütfi Özgünaydın’ın Cevat Çapan’la kendisinin fotoğrafları eşliğinde İFSAK’ta gerçekleştireceği sohbet 31 Ekim Çarşamba günü saat 19.30’da.

edebiyathaber.net (30 Ekim 2018)

Yorum yapın