En güzel masal filmleri

Mart 30, 2012

En güzel masal filmleri

Masalların bu kadar popüler olmasının nedeni, herkesin mutlu son istemesi olarak gösterilirken, Associated Press ajansının en güzel masal filmleri listesinin başında “Pan'ın Labirenti” yer alıyor.

En güzel masal filmleri listesine giren diğer 4 film şöyle sıralanıyor: “Prenses Gelin, Uyuyan Güzel, Kırmızı Pabuçlar ve Manhattan'da Sihir.”

Pan'ın Labirenti (2006): Guillermo del Toro'nun filmi, 2. Dünya Savaşı sonrasında geçen fantastik bir yolculuğun hikayesi. Küçük bir kız, 1944 yılı İspanya'sında faşist yönetimin korkularından, yeni taşındığı evin arka bahçesinde keşfettiği esrarengiz bir labirent sayesinde kaçar. Labirentin içerisinde yaşayan Pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşamını değiştirir. Film, sinematografi dalında Oscar ödülü aldı.

Prenses Gelin (1987): William Goldman'ın romanından sinemaya uyarlanan film, bir kahraman tarafından kurtarılan güzel prensesin fantastik hikayesini konu alıyor. Başrollerinde Billy Crystal, Mandy Patinkin, Wallace Shawn, Robin Wright ve Cary Elwes'in yer aldığı filmde, imkansız bir aşkın öyküsü, büyükbaba tarafından torununa anlatılıyor. Birçok festivalden ödüllerle dönen film, Willy De Ville'ın imzasını taşıyan “Storybook Love” adlı şarkıyla, en iyi film müziği dalında Oscar'a aday gösterildi.

Uyuyan Güzel (1959): Walt Disney'in masal uyarlaması olan film, zamanında en pahalı film ünvanını aldı. Filmde kötü güçler tarafından lanetlenmiş bir prenses olan Aurora'nın bu kötülükle olan mücadelesi anlatılıyor. Filmin müzikleri olarak ünlü besteci Pyotr İlyiç Çaykovski'nin eserleri kullanılıyor.

Kırmızı Pabuçlar (1948): İngiltere yapımı olan ve 1949 yılında en iyi sanat yönetimi ve en iyi müzik dallarında iki Oscar ödülü alan film, Hans Christian Andersen'in masalından uyarlama. Film, genç balerin Victoria'nın, kendisini bir yıldız yapan gösterinin besteci Julian Craster'e aşık olarak ölümcül bir hata yapmasını konu alıyor.

Manhattan'da Sihir (2005): Filmde, peri masallarındaki ülkesinden Susan Sarandon'un canlandırdığı kötü ruhlu kraliçe tarafından kovulduktan sonra kendisini günümüz Manhattan sokaklarının katı gerçekliğinde bulan güzel prenses Giselle'in öyküsü anlatılıyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorum yapın