Elif Yonat Toğay’dan doğanın mucizelerine dair eğlenceli bir hikâye

Eylül 18, 2020

Elif Yonat Toğay’dan doğanın mucizelerine dair eğlenceli bir hikâye

Elif Yonat Toğay’ın yazdığı, Gamze Seret’in resimlediği En Havalı Kaka Benimki, 6 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayvanların dünyasına dair ilginç bilgiler bu kitapta…

“Merhaba! Karşınızda Profesör Bokaka! Uzmanlığı tabii ki kaka! Minik, kübik, toparlak, iri, zehirli, parlak, sulu, kuru, rengârenk. Bilseniz, ne kakalar gördü bugüne dek. Hangisi taze, hangisi bayat. Bir bakışta anlar şıppadak.”

Profesör Bokaka bir bok böceği. İşte bu nedenle, bu kitaptaki görevi en havalı kakayı seçmek. Lama, geyik, fil, deve, dinozor, balina, penguen, inek, papağan balığı ve ardıç kuşu… Hepsi de bu yarışta çok iddialı. Bakalım Profesör Bokaka ne karar verecek? Çocuklar, doğanın mucizelerine vurgu yapan bu kitabı okurken çok eğlenecek!

İngilizceden dilimize yaptığı kitap çevirilerinin yanı sıra öyküleri ve çocuklar için kaleme aldığı kitaplarıyla da tanıdığımız, günümüz çocuk edebiyatının en sevilen kalemlerinden Elif Yonat Toğay, Doğan Egmont’tan yayımlanan resimli kitabı En Havalı Kaka Benimki’de eğlenceli metniyle okurlarını gıdıklayarak hayvanlar alemine dalıyor. Gamze Seret’in birbirinden eğlenceli çizimleriyle renklenen kitap, sayfalarda yer alan infografiklerle okurların hayvanların bilinmeyen yönlerini keşfetmelerini sağlıyor.

Doğada önemsiz, değersiz hiçbir şey olmadığını; onun müthiş dengesini ve döngüsünü anlatan kitap bir yandan da küçücük bir böceğin bile yaşamın devamlılığında ne kadar önemli olabileceğini göstererek okurlarını doğanın her parçasına saygı duymaya davet ediyor.

edebiyathaber.net (18 Eylül 2020)

Yorum yapın