Edebiyat temalı arkadaşlık sitesi

Temmuz 30, 2013

Edebiyat temalı arkadaşlık sitesi

İngiliz edebiyat sitesi The Omnivore, çiftleri kitap zevklerine göre buluşturmayı hedefleyen bir uygulama başlattı.

Telegraph‘ın haberine göre Yılın En Ağır Eleştirisi Ödülü’nü de veren Omnivore.com’un Omnivore Pin-up arkadaşlık servisine üye olmak isteyenler, okudukları en heyecan verici kitap, en sevdikleri yazar ve en son hangi kitabı okumayı planladıkları gibi soruları cevaplamak zorunda.

İlgililerin, profilini beğendikleri üyelerden bir e-posta vasıtasıyla randevu istemeleri gerekiyor. Sitenin yaratıcıları daha sonra söz konusu üyeyle iletişim kurup ilgi alanlarının ortak olup olmadığını kontrol ediyor.

Omnivore’un kurucularından Fleur Macdonald ilk randevunun ayarlandığını söyledi.

Arkadaşlık sitesine olan medya ilgisinin büyük ölçüde ABD’den geldiğini belirten Macdonald bu nedenle sitede önümüzdeki dönemde ABD kaynaklı bir büyüme yaşanabileceğine dikkat çekerek, “Sanırım İngilizler fazla entelektüel görünmekten bir parça ürküyor. Amerikalıların ise böyle bir sorunları yok, ne kadar zeki olduklarından söz etmeyi seviyorlar” diye konuştu.

New York’ta yerleşik alikewise.com gibi diğer arkadaşlık siteleri, okurları favori kitaplarına göre eşleştirirken, Omnivore Pin-up, üyelerinin edebi duyarlılıklarını etraflıca baz alan ilk site.

Kaynak: En Son Haber (30 Temmuz 2013)

Yorum yapın