Düşler, gerçekler ve olası gelecekler: Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam

Ekim 9, 2019

Düşler, gerçekler ve olası gelecekler: Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam

Doğu Yücel’in “Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam” adlı öykü kitabı Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Doğu Yücel on üç öyküden oluşan yeni kitabında internet çağının hiperaktif bir resmini yapıyor. Gerek günümüzden gerek rüyalardan, kâbuslardan veya en derindeki korkulardan gerekse uzak ya da yakın gelecekten enstantaneler yakalıyor bu öyküler. Ancak bunları sıkı olay örgüsü, düş gücü ve tatlı ekşi gerçeklerle harmanlayan yazar kimi zaman yarından bugüne kimi zaman da bugünün ışığında yarına bakıyor.

ÖLDÜĞÜMÜ GOOGLE’DAN ÖĞRENDİM. EVET,
DOĞRU OKUDUNUZ, ÖLDÜĞÜMÜ, YAŞAYAN
BİR ORGANİZMA İKEN CESEDE
DÖNÜŞTÜĞÜMÜ, DÜNYADA OLDUĞUMU DÜŞÜNÜRKEN ASLINDA
ÇOKTAN TAHTALIKÖYÜ BOYLADIĞIMI,
BİLDİĞİNİZ İNTERNETTEN ÖĞRENDİM.

Doğu Yücel’in yeni kitabı üç bölümden oluşuyor: “Düş Gibi”, “Gerçek Gibi” ve “Gelecek Gibi”. Teknolojik gelişmeler, baş döndüren ilişkiler, dünyaya yön veren rastlantılar, hayat değiştiren absürdlükler, illallah dedirten meslekler ve birbirinden tuhaf karakterler… Yaratıcılığı hınzırlıkla buluşturan ancak sahicilikten de asla sapmayan Doğu Yücel, yeni hayalhanesi Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam’la sıra dışının kapılarını açıyor.

#alacakaranlıkkuşağı #bilimkurgu #yapayzeka #dijitalçağ #mizah #sosyalmedya #günümüzilişkileri #hayalgücü

Bu kitaba ilgi duyanlar için ek öneriler: Mustafa Çevikdoğan: Temiz Kâğıdı; Sine Ergün: Baştankara, Barış İnce: Çelişki, Başar Başarır: Sibop

DOĞU YÜCEL, 1977’de İstanbul’da doğdu. Çocukluk ve gençlik yılları İzmir’de geçti. 1995’te İzmir Amerikan Koleji’nden mezun oldu. 1997’de Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda, 1999’da Bilimkurgu Nost­romo Kısa Öykü Yarışması’nda başarı ödülleri kazandı. Bu öykülerin de yer aldığı Düşler, Kâbuslar ve Gelecek Masalları isimli ilk öykü kitabı 2000’de yayımlandı. Aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan yazar daha sonra İstanbul Üniversitesi Radyo-TV Sinema Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2002’de ise Hayalet Kitap isimli romanı yayımlandı. Taylan Biraderler’in yönettiği Okul (2004) ve Küçük Kıyamet (2006) filmlerinin senaryolarını yazdı. Yazarın ikinci romanı Varolmayanlar 2011’de raflardaki yerini aldı. 2014’te öykü kitabı Güneş Hırsızları’yla yazın yolculuğuna devam eden yazar Kar İzleri Örttü, Sanatçı Öyküler, Güçoburlar ve İstanbul 2099 gibi öykü seçkilerine katıldı. Çeşitli yerlerde yayımlanan sinema, müzik ve edebiyat yazılarıyla da tanınan yazar, 2017’de Kimdir Bu Mitat Karaman? isimli romanıyla okurların karşısına çıktı.

edebiyathaber.net (9 Ekim 2019)

Yorum yapın