Dünyaca bilinen edebiyat dergisi yeni sayısını Türk Edebiyatı’na ayırdı

Aralık 26, 2019

Dünyaca bilinen edebiyat dergisi yeni sayısını Türk Edebiyatı’na ayırdı

New York’ta üç ayda bir çıkan ve Pensilvanya Devlet Üniversitesi Kütüphanesi’nin katkılarıyla yayınlanan Avrupa Edebiyatı’nı Amerika’da  tanıtmaya adanmış dünyaca bilinen edebiyat dergisi Trafika Europe 16. sayısını Türk Edebiyatı’na ayırdı.

“TurkishDelight”adıyla yayınlanan sayının baş editörlüğünü Andrew Singer ve yardımcı editorlüğünü Clayton McKee üstlendier. Son zamanlarda yurtdışında Türk Edebiyatı üzerine hazırlanmış en kapsamlı dosyada Burhan Sönmez, Mario Levi, Birhan Keskin, Altay Öktem, Nalan Barbarosoğlu, Erkut Tokman, Buket Uzuner, Selim İleri, Karin Karakaşlı, İlhan Sami Çomak, Hakan Günday, Zeynep Çolakoğlu, Haydar Ergülen,  Aslı Erdoğan,  Nazlı Karabıyıkoğlu gibi  birbirinden değerli öykücü, romancı ve şairler bulunuyor.

Derginin websitesinde ayrıca European Literature Corner köşesinde  bu sayıyla ilintili olarak Deniz Durukan’ın şiirlerine de yer veriliyor. Sayıda  fotoğraf sanatçısı Hakan Bıyıklıoğlu’nun çalışmaları da görülebilir. Sayıya online ulaşmak için https://www.trafikaeurope.org/ linkine tıklayabilirsiniz.

edebiyathaber.net (26 Aralık 2019)

Yorum yapın