“Dokunulabilir Matematik” sergisi 30 Kasım’a kadar açık

Ekim 25, 2016

“Dokunulabilir Matematik” sergisi 30 Kasım’a kadar açık

1479989760_1__2_Kadıköy’de açılan ‘”Dokunulabilir Matematik” sergisi, çocuklara ve yetişkinlere eğlenceli matematik deneyimi vaat ediyor. Sergi 30 Kasım’a kadar görülebilir.

Puzzle yapmayı sever misiniz? Çocuğunuzla birlikte bir köprü inşa etmek ister misiniz? Ya şarkı bestelemek? Bilye yarışı izlediniz mi hiç?

Tüm bu soruların ortak yanı; matematik… Hani o pek çok öğrenci ve kimi yetişkinlerin korkulu rüyası olan matematik. Oysa matematiğin hiç de korkulacak bir şey olmadığını gösteren bir sergi var bugünlerde Kadıköy’de; “Dokunulabilir Matematik”.

Sergide öğrenciler, deneyler sayesinde matematikle oyunlara dayalı bir ilişki kurma şansı buluyorlar. Dolaysız şekilde şaşırmaya ve düşünmeye teşvik eden sergide ayrıca elle, akıl ve kalp ile anlamaya ve okullardaki matematik dersleri için de yeni ilhamlar veriyor.

Matematikle ilgili önyargıları kırmayı hedefleyen Goethe-Institut İstanbul’un düzenlediği interaktif sergi, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nin en üst 2 katında 30 Kasım’a dek açık olacak.

edebiyathaber.net (25 Kasım 2016)

Yorum yapın