Dedektif Wallander’in son macerası: “Huzursuz Adam”

Eylül 6, 2013

Dedektif Wallander’in son macerası: “Huzursuz Adam”

Dedektif Wallander Serisi ile pek çok ödül kazanan Henning Mankell’in yazdığı serinin son romanı Huzursuz Adam, Altın Kitaplar Yayınevi’nce yayımlandı.

Kitapları 41 farklı dile çevrilmiş, adı çok satan yazarlar listesinde yer alan Henning Mankell, uzun bir aradan sonra Dedektif Wallander’ın yeni ve son macerası olan Huzursuz Adam ile yeniden okuyucuyla buluşuyor.

1990’da dünyada Faceless Killer, Türkiye’de ise 2000 yılında Ölümün Karanlık Yüzü adlı romanla başlayan Dedektif Wallander’ın macerası sona eriyor.

Emekli bir deniz subayı Stockholm yakınlarında bir ormanda kaybolur. Kurt Wallander soruşturmaya çok da karışmak istemez, zaten olay bir başka dedektifin sorumluluğunda yürütülmektedir. Ama kaybolan kişi kızının kayınpederi çıkınca işler değişir…

Kural ve tüzüğe fazla aldırmayan tipik yapısıyla Wallander, kısa zamanda kendini bir başkasının sorumluluğundaki vaka üstünde o yılmaz dedektif inadıyla çalışırken bulur. Ne var ki altmış yaşına basmasının ve uzun zamandır sağlığını ihmal etmesinin getirisi olarak artık hafızasının eskisi kadar iyi olmadığını düşünmektedir. Bir yandan ucu Soğuk Savaş ve Gizli Servis’e kadar uzanan çetrefilli vakanın izini sürerken, bir yandan da sadece elindeki işle değil, kendi sıkıntısıyla da baş etmek zorundadır.

edebiyathaber.net (6 Eylül 2013)

Yorum yapın