Cezaevlerindeki kitap sınırlamaları protesto edildi

Mart 21, 2013

Cezaevlerindeki kitap sınırlamaları protesto edildi

Cezaevlerinde kitap sınırlaması uygulamasının şiddet ve işkenceye dönüştüğünün belirten insan hakları savunucuları, Galatasaray Postanesi’nden Adalet Bakanlığı ve Uluslararası Af Örgütü’ne konuyla ilgili faks çekti.

Galatasaray Meydanı’nda toplanan ve ‘F Tipi hapishanelerde kitaplara özgürlük, kitap sınırlamasına hayır’ yazılı pankart açan insan hakları savunucuları, yanlarında getirdikleri kitapları siyah bir kumaşın üzerine serdi. Kitapların üstüne de zincir koyan hak savunucuları konuyla ilgili açıklama yaptı.

Mevzuatta kitap sınırlandırılmasına karşın hüküm olmadığının, yapılanın hukuksuz ve keyfi olduğunun, uygulamanın şiddet ve işkenceye dönüştüğünün belirtildiği açıklamada, “Beyinlerini besleyecek kitapların tutuklulara ulaşmasına tahammül gösterilmemektedir” denildi.

İHD İstanbul Şubesi Başkanı Ümit Efe de burada yaptığı açıklamada, “Cuma günü Tekirdağ’daki F tipi cezaevlerine giderek mahpus, savcı ve cezaevi müdürleriyle görüşeceğiz. Mahpusların açlık grevi yaparak tepki gösterdikleri saldırının çözülmesi için insani bir yol bulunmasını, mahpuslara yönelik şiddetin durmasını, darp edilenlerin hastaneye sevkedilmesini ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

21 Mart 2013

Yorum yapın