“CerModern Çocuk Şenliği” 23 Aralık’ta çocukları sanatla buluşturuyor!

Kasım 20, 2012

“CerModern Çocuk Şenliği” 23 Aralık’ta çocukları sanatla buluşturuyor!

CerModern, yılbaşından hemen önce gerçekleştireceği Çocuk Şenliği  ile çocukların eşsiz dünyasını sanatla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bir modern sanatlar merkezinin okullar gibi toplumun eğitim projesinin bir kısmı olduğu düşüncesinden hareket eden CerModern, her pazar düzenlediği çocuk atölyeleri ile çocukları sanatla desteklemektedir. 7-12 yaş grubunu kapsayan atölyede resim, heykel, kolaj vb. çalışmalarla plastik sanatların tüm olanakları çocuklara sunulmaktadır.

Seramik sanatçısı Aslı Tanrıkulu ve çocuk psikologu Pınar Öztürk sorumluluğunda yürütülen atölyede, çocuklar sanatla buluşarak kendilerini ifade etmenin yeni yollarını keşfetmektedirler.

Renkli ve eğlenceli bir gün çocukları bekliyor!

CerÇocuk, her ayın son günü gerçekleştirdiği “CerÇocuk Aysonu Etkinliği”ni, 23 Aralık 2012 saat 11.00-15.00 arasında sınırlı sayıda kontenjan ile ücretsiz olarak çocukların katılımına açık bir “Çocuk Şenliği”ne dönüştürmektedir.

Çocuklar resim atölyesinden oyuna (turnuvalar), müzikten (keman konuşturma), kitap değiş-tokuşuna, çizgi filme kadar birçok farklı etkinlikle keşfe çıkacaklar.

Etkinlik sonunda kalan kitaplar Mamak Misket Ortaokulu (Ankara) ve Güngörmüşler Köyü Okulu (Adıyaman)’a gönderilecektir.

Şenlikte katılımcı tüm çocuklar etkinlik alanında toplanıp, torbadan renk seçecekler. Daha sonra seçtikleri rengi temsil eden atölyeye/köşeye katılacaklar: Resim Atölyesi, Müzik Köşesi ve Oyun Köşesi. Her atölye 30 dakika sürecek ve sürenin bitmesinin ardından gruplar yer değiştirecek. 2 saat sürecek atölyeler sonrasında tüm çocuklar, etkinlik alanında toplanıp performans çalışmasına katılacaklar. Performans çalışmasının ardından ise çocuklar “Paris’te Çılgın Macera” adlı animasyon filmini izleyecekler.  Ayrıca tüm bu etkinlik sürecinde diledikleri zaman “CerÇocuk Kitap Değiş Tokuş” standından kitap değiş tokuşu yapabilecekler.

 edebiyathaber.net (20 Aralık 2012)

Yorum yapın