Can Yayınları yenilendi!

Ocak 10, 2014

Can Yayınları yenilendi!

Untitled-331981’de Erdal Öz’ün kurduğu, o günden bugüne, Türkiyeli okuruna yerli ve yabancı edebiyatın en nitelikli örneklerini ulaştıran Can Yayınları, 2014 yılına girerken yenilendi.

(Haber Merkezi – Halil Emrah Macit) 33 yıllık yayıncılık serüveninde ulusal ve uluslararası sayısız ödülü kucaklayan, Türk Edebiyatı’nın dünyaca tanınmasında öncü rol üstlenen Can Yayınları, değişen logosu, kitap kapaklarıyla ve zenginleştirilen yayın içeriğiyle yeni ve renkli bir döneme uyanıyor. Klasik ve çağdaş edebiyatın en iyi örneklerini sunmaya devam edecek olan yayınevi, aynı zenginliği kurgu dışı eserlerde de sürdürmek için gereken ön çalışmayı tamamladı.

Yeni yıla altı yeni kitapla giren Can Yayınları, önceki akşam Cezayir Bahçesi’nde düzenlediği tanıtım kokteyli ile yeni yüzünü ve kitaplarını davetlilere ve basın mensuplarına tanıttı. Geceye medya, sanat ve edebiyat çevrelerinin ilgisi yoğundu.

cann

Yeni yayın dönemini ve politikasını Edebiyat Haber’e değerlendiren Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz değişiklikleri şu sözlerle kaydetti: “Bu değişikliklerde aslında şöyle bir prensipten yola çıkıyoruz; yayınevi, yazarın ve kitabın gerisinde durmalı artık. Çünkü bugün o kadar çok yazar ve okur var ki yazarla okuru buluşturmak için o yazarın nasıl bir yazar olduğunu tasarımla göstermek zorundasınız. Ve bugün yazarın kimliğini ve kitabını yansıtan en doğru tasarımı yapmalısınız. Bu prensipten yola çıkarak bütün kitapları, yazarını ve kitabını yansıtacak şekilde değiştirdik. Artık logo kapağa uyum sağlayacak, ön planda yazar ve kitabı olacak. Yayın politikasında ise edebiyat aynı çizgide devam edecek, sadece Türkiyeli yazarlara biraz daha öncelik verilecek. Bununla birlikte bir düşünce dizisine ağırlık verilecek. Türkiye’nin bugünü ve yarını ile ilgili akademik olmayan ama kapsayıcı kolay okunabilir kitaplar olacak. Mesela Ümit Alan’nın bir kitabı hazırlanıyor, basındaki sansürün tarihi ile ilgili. Ve Büşra Ersanlı’nın cezaevi anıları gibi. Zamanı geldikçe diğer yenilikleri de paylaşacağız.”

Açılan kitap standında paylaşılan 2014 basımı yeni kitaplar, tasarımlarıyla davetlilerden tam not aldı.

Kitap standında; Dünya Ağrısı (Ayfer Tunç), Dönüşüm (Franz Kafka), Hayvan Çiftliği (Geoge Orwell), Şeker Portakalı (Jose Mauro de Vasconcelos), Siddhartha (Herman Hesse) ve Yüzyıllık Yalnızlık (Gabriel Garcia Marquez) gibi kitaplar yer aldı.

Kitapları inceleyen gazeteci yazar Ece Temelkuran, yeni tasarımları şu sözlerle değerlendirdi: “Can Öz artık yaptığı işlerle adından söz ettiriyor, bu değişiklik de iyi oldu. Yeni tasarımlar da çok genç bir iş, ben çok beğendim. Utku Lomlu zaten benim en beğendiğim tasarımcıdır. Hepsinin yolu açık olsun.”

Gecenin sonunda tüm davetlilere içinde yeni kitapların ve eşantiyonların yer aldığı hediye paketleri verildi.

 edebiyathaber.net (10 Ocak 2014)

Yorum yapın