Bütün öykücüler Ankara’ya!

Nisan 30, 2014

Bütün öykücüler Ankara’ya!

photo114. Uluslararası Ankara Öykü Günleri, Ankara Üniversitesi-Çankaya Belediyesi-Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği ortaklığında, 7–11 Mayıs’ta Ankara’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Rektörlük Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu ve ATAUM Salonu, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği olmak üzere dört ayrı mekânda gerçekleştirilecek.

14. Uluslararası Ankara Öykü Günleri’nin onur ödülü Necati Tosuner’e sunulacak. Onur konukları arasında Füruzan, Anar, Hamlet İsahanlı, Beatrix M. Kramlovsky, Bruno Cany, Billy O’Callaghan, Carles Alvarez Garriga ve Nenad Joldeski bulunmaktadır.

2013 yılında hayallerin ve umudun hiçbir zaman tükenmeyeceğini bize anımsatan Hugo Chavez anısına düzenlenen Uluslararası Ankara Öykü Günleri bu yıl sarı güller ve kâğıt kelebeklerle uğurladığımız Gabriel Garcia Marquez’in anısına gerçekleştiriliyor. 

Öykü günlerinde, Azerbaycan, Avusturya, Kıbrıs, Makedonya, İrlanda, İspanya’dan gelecek konuk yazarlarla Türkiyeli okur ve yazarlar buluşma fırsatı bulacak.

14. Uluslararası Ankara Öykü Günleri Programı

Uluslararası Ankara Öykü Günleri, dünyanın  halen devam eden en eski öykü festivali olma özelliğini taşıyor.

14. Uluslararası Ankara Öykü Günleri Açılış Töreni 7 Mayıs’ta Ankara Üniversitesi Rektörlük Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu’nda Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Genel Başkanı Özcan Karabulut, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in konuşmalarıyla gerçekleştirilecek. 

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nde öykü günleri boyunca her gün saat 11’de başlayacak öykü saatlerinde öyküler okunacak, öykü üzerine kısa konuşmalar ve paneller gerçekleştirilecektir. 14 Şubat Dünya Öykü Günü kutlamalarıyla ilgili deneyim paylaşımını içeren, Anadolu’da edebiyat yapmak ve Edebiyat atölyesinde olmak konulu paneller de gerçekleştirilecek.

8 Mayıs’ta Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Füruzan, Necati Tosuner, İbrahim Karaoğlu, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter ve Prof. Dr. Devrim Erbil’in katılımıyla Sözler ve Renkler Gravür Sergisinin Serüveni konulu panelle birlikte Sözler ve Renkler Baskıresim ve Ressam Hanefi Yeter Yazı-Çizi Buluşması sergilerinin açılışı gerçekleştirilecek.

Öykü günleri boyunca, Öyküde Ankara/Ankara’da Öykü, Azerbaycan’da Öykü Edebiyatı, Hamlet Üzerine Yaklaşımlar, Fantastik Edebiyat, Cezaevi Edebiyatı, Kıskanılan Bir Yazar: Cortazar, 100. Doğum Yılında Orhan Kemal, Genç Öykücüler Konuşuyor, Çağdaş Avusturya Öyküsü, Füruzan: Parasız Yatılı’nın 43., Kırkyedililer’in 40. Yılı, Edebiyatımızda Necati Tosuner, 90 Sonrası Kürtçe Öykü, İrlanda Öykücülüğü, Son Dönem Romancılığımız, Bilim Kurgu Edebiyatı ve Direniş Edebiyatı / Edebiyat Siyaset İlişkisi konulu paneller gerçekleştirilecek. Ayrıca Nursel Duruel’le söyleşi de programda yer alacak. 

edebiyathaber.net (30 Nisan 2014)

Yorum yapın