Cemal Süreya’yı daha yakından tanımak isteyenlere

Eylül 10, 2023

Cemal Süreya’yı daha yakından tanımak isteyenlere

Hüseyin Cengiz’in şair Cemal Süreya’yı anlattığı “Yalnızlığın Başkenti” adlı romanı 2019 yılında Destek Yayınları tarafından basılmıştı. Şairi yakından tanımak isteyenlere bu romanı öneriyoruz. 

Tanıtım bülteninden

Bir sürgünün sıra dışı yaşamı…

Şiirleriyle herkesin gönlünde taht kuran Cemal Süreya’yı daha yakından tanımak ister misiniz? Hüseyin Cengiz, Cemal Süreya’nın hayatının bilinmeyen yönlerini ortaya koyduğu yeni kitabıyla okuyucularıyla buluşuyor. Destek Yayınları etiketiyle kitabevi raflarındaki yerini alan Yalnızlığın Başkenti kitabında Türk şiirinin en önemli temsilcilerinden Cemal Süreya’nın çocukluğundan itibaren fırtınalarla geçen yaşamının öyküsünü Hüseyin Cengiz’in akıcı kaleminden okuyacaksınız. Hayatı boyunca pek çok zorlukla mücadele etmiş olan Süreya’nın her birinde bambaşka bir hikâye gizlenen, yalnızlığında damıtılan dizeleri Hüseyin Cengiz’in etkileyici üslubuyla yazdığı bu romanı okuduktan sonra sizleri bambaşka yerlere götürecek…

Arka kapaktan:

“Aşk meşru bir şey olamaz.

O da şiir gibi meşrulaşınca ölür.”

“Şiirin Efendisi” Cemal Süreya’nın tren vagonundaki sürgünlüğüyle başlayıp Darphane müdürlüğüne uzanan çalkantılı hayat hikâyesinin bilinmeyen yönlerini bir solukta okuyacaksınız.

Üvey anne zulmünden kaçarak yeni bir yaşam kuran Süreya’yı, “Üstü kalsın” diyecek kadar yaşamaktan vazgeçiren neydi?  Çok sevdiği oğlu mu?

Aşkları, ayrılıkları ve yalnızlığıyla sıra dışı bir şairin fırtınalı denizinde yüzmeye hazır mısınız?

edebiyathaber.net 

Yorum yapın