Bilimkurgu öykü yarışması başvuruları başladı

Mart 21, 2016

Bilimkurgu öykü yarışması başvuruları başladı

0025_16_nbeyin_bilimkurgu_yarisma2Bilimsel tabanlı bir oluşum olan [n]Beyin Dergi/Portal, “Geleceği hayal etmeyen onu inşa edemez” fikriyle yola çıkarak bir bilimkurgu öykü yarışması düzenliyor.

“Geçtiğimiz 20. yüzyıl ve şu anda içinde bulunduğumuz 21. yüzyıl, bilim ve teknolojinin hayallerimizin ötesinde gelişim gösterdiği ve göstermeye de devam ettiği bir zaman dilimi. Bugün her birimizin günlük hayatında kullanmayı kanıksadığı birçok teknolojik ürün, birkaç on yıl önce bilimkurgu öykülerinin hayal mahsulü fantezilerinden ibaretti. İnsan zihninin geleceğe dair kurgular oluşturabilme özelliğinin en güzel ürünlerinden olan bilimkurgu edebiyatı, sadece hoşça vakit geçirip şaşırmamızı sağlamadı; günümüzün birçok bilimsel ve teknolojik ilerlemesine de zemin hazırladı, iham kaynağı oldu. 1800 ve 1900’lü yıllarda hem doğumunu hem de altın çağlarını yaşayan bilimkurgu, sınırsız insan hayal gücünü edebiyatla birleştirerek hayatlarımızı değiştirdi.” diyen [n]Beyin ekibi, hem genç yazarların önünü açarak onların hayallerini paylaşabilmek hem de geleceğin şekillenmesine katkıda bulunmak için bu yarışmayı düzenliyor.

Değerlendirme jürisinde Altay Öktem, Barış Müstecaplıoğlu, Murat Menteş, Kadir Aydemir ve Gündüz Öğüt’ün olduğu yarışmanın temaları beyin, zihin, sinirbilimleri, olağanüstü zihin durumları, zihin gücü, rüyalar, nöroteknoloji, psikoloji, psikiyatri, beyin evrimi, zihinsel rahatsızlıklar, algı ve gerçeklik, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve ilişkili konular. Yarışmaya son başvuru tarihi 1 Haziran 2016, sonuçlar ise 15 Temmuz 2016’da açıklanacak.

Başvuru koşulları, ödüller ve detaylı bilgi için>>>

edebiyathaber.net (21 Mart 2016)

Yorum yapın