Bilgi Üniversitesi Kütüphane Haftası’nı etkinliklerle kutluyor

Mart 27, 2016

Bilgi Üniversitesi Kütüphane Haftası’nı etkinliklerle kutluyor

1490076720_KUTUPHANELERHAFTASI_BILGIBu yıl 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 53. Kütüphane Haftası’na İstanbul Bilgi Üniversitesi farklı etkinliklerle katılacak.

Bu seneki teması “Üçüncü Mekan Kütüphaneler: Yeni Roller, Yeni Yaklaşımlar” olan hafta süresince İstanbul Bilgi Üniversitesi Latif Mutlu Kütüphanesi’nde farklı yaş gruplarının katılacağı keyifli oyunlarla birlikte teknolojinin önemli ürünü olan e-kitapların ele alınacağı bir panel düzenlenecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Latif Mutlu Kütüphanesi’ndeki ilk etkinlik “Bilgi Avcıları / Knowledge Hunters” isimli yarışma olacak. Yarışmada katılımcılar kendilerine verilen ipuçlarından yola çıkarak, kütüphane kaynak ve hizmetleri ile ilgili görevlerini en kısa sürede bitirmeye çalışacak. Kütüphaneyi keşfetmeyi ve kaynak bulmayı eğlenceli şekilde teşvik etmenin hedeflendiği yarışmanın galipleri 30 Mart’ta açıklanacak.

Çocuklar kütüphanede

Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenecek bir diğer etkinlik, “Araştırmacı Çocuklar Kütüphaneleri Keşfediyor” başlığı altında 28-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrencilerle öğretmenleri bir araya getirecek olan atölye, 8-12 yaş grubundaki çocukları ağırlayacak. Çocuklara kütüphane kullanımını ve kurallarını öğretirken bir yandan da hayal dünyalarında kütüphanelerin yer almasına katkıda bulunmayı hedefleyen etkinliğe, İstanbul Kağıthane bölgesindeki Şehit Hamza Ece İlköğretim Okulu ve İsmail Erez İlköğretim Okulu öğrencileri katılacak. Kütüphane tanımı ile başlayacak atölye, yaratıcı drama ile kitap okuma, kitap ayracı tasarlama gibi aktivitelerin yanı sıra “Hayalimdeki Kütüphane” konulu çizim çalışması ile devam edecek.

Teknoloji ve kütüphane

Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenecek bir diğer etkinlik de 30 Mart tarihli “Gökte, Web’de, Kütüphanede e-kitap” paneli olacak. Panelde, kitap anlayışını tümüyle değiştiren, teknolojinin gelişmesiyle birlikte toplumun her kesiminden kullanıcı tarafından talep gören e-kitaplar incelenecek.

Etkinlikte dünyanın önde gelen yayıncılarından biri olan “Springer Nature”dan Şahin Giray, yayıncı gözüyle e-kitaplar üretilirken bu kitapların üniversite kütüphanelerinde kullanımını, Türkiye okuma-araştırma haritasını ve en çok araştırma yapılan konularını ele alacak. Panelin konuşmacılarından THY Sky Library Sosyal Medya Şefi Kamil Mehmet Özkan “Uçan Kütüphane” olarak adlandırılan “THY SkyLibrary” deneyimini paylaşacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar Referans Takım Yöneticisi Abdullah Turan ise “Kütüphanelerde e-Kitap Faktörü” başlıklı konuşmasında, e-kitapların üniversite kütüphanelerinde kullanım süreci, kullanıcılara ve kütüphanecilere etkisi ile e-kitap teknolojilerini değerlendirecek.

edebiyathaber.net (22 Mart 2017)

Yorum yapın