Behçet Aysan Şiir Ödülü açıklandı

Ocak 14, 2020

Behçet Aysan Şiir Ödülü açıklandı

2019 yılı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Behçet Aysan Şiir Ödülü’ne Didem Gülçin Erdem’in “Boşluklara Doğru İlerleyelim” adlı kitabı değer bulundu.

144 katılımcının başvurduğu 2019 Yılı TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü için Seçici Kurul değerlendirme toplantısı 7 Ocak’ta gerçekleştirildi. Ahmet Telli, Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Ali Cengizkan ve Turgay Fişekçi’den oluşan TTB Behçet Aysan Şiir Ödülü Seçici Kurulu, “genç kuşağın özgün seslerinden” olarak değerlendirdikleri Didem Gülçin Erdem’i “Boşuklara Doğru İlerleyelim” adlı eseriyle ödüle değer buldu.

Oy birliğiyle karar alan Seçici Kurul, Erdem’in ödüle değer görülmesini “Yeni modern şiirin bir hamlesi olarak ben’in özne olma hallerini deşimliyor. Merak ve hayret duygusunu yitiren gerçekliğe karşı bireyin eylemli olma halini öne çıkartarak kimlik serüvenini şiirinin başat izleği olarak sunuyor” gerekçesiyle açıkladı.

Didem Gülçin Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Boşluklara Doğru İlerleyelim, Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Ahmet Telli, Ali Cengizkan ve Turgay Fişekçi’den oluşan seçici kurul tarafından ödüle layık görüldü. Behçet Aysan’ın adını taşıyan bir ödülü alıyor olmak benim için onurdur” ifadelerini kullandı.

edebiyathaber.net (14 Ocak 2020)

Yorum yapın