Avrupa Türkiyeli Yazarlar Girişimi (ATYG) Gelsenkirchen’de toplandı

Şubat 19, 2013

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Girişimi (ATYG) Gelsenkirchen’de toplandı

1990’lı yıllarda ünlü yazarımız Fakir Baykurt’un öncülüğünde kurulmuş olan “Kuzey Ren Vesfalya Türkiyeli Yazarlar Çalışma Grubu” yeni bir açılım yaparak etkinliklerini “Avrupa Türkiyeli Yazarla Girişimi” olarak sürdürme kararı aldı.

Almanya ve komşu ülkelerden şair, yazar, yayıncı, çevirmen, sanatçı ve edebiyatseverlerin katıldığı girişimin üçüncü buluşması 16-17 Şubat tarihlerinde Gelsenkirchen, Haus Heege’de gerçekleşti.  Almanya, Hollanda ve Belçika’dan üyelerin katıldığı girişim toplantısına sosyalbilimci Dr. Aydın Sayılan destek verdi.

Grup sözcüsü Mevlüt Asar, eserleriyle yalnız Almanya’da değil Türkiye’de de tanınan, Atila Keskin, Kemal Yalçın, Murat Tuncel, Ruhi Türkyılmaz gibi şair ve yazarların da yer aldığı girişimin amacının, “Almanya ve komşu ülkelerde yaşayan, Türkçe yapıt veren yazarları, sanatçıları bir araya getirmek, görüş alışverişinde bulunmalarına olanak sağlamak ve ortak projeler üretmek” olduğunu belirtti.

Toplantıda “Çocuk ve Gençlik Edebiyatı”, “Tarihi Roman Yazımı” ile “Yayınlama Sorunları” konularında bildiriler sunuldu ve tartışıldı. Yapılan görüş alışverişi sonunda, henüz yapım aşamasında bir internet sitesi olan girişim adına, tanıtım amaçlı bir antoloji yayınlaması ve daha sonra bir “dergi” çıkarılmasına karar verildi.

Buluşmaya katılan müzisyenler, başta Gani Cansever olmak üzere, okuma ve söyleşi bölümüne ayrı bir renk ve tat kattılar. Buluşmanın çok güzel ve verimli geçtiğini belirten katılımcılar, mayıs ayında yeni bir buluşma düzenlenmesini istediler.

edebiyathaber.net (19 Şubat 2013)

Yorum yapın