Alex Capus’tan “Bir Gün Buluşmak Üzere”

Mayıs 22, 2015

Alex Capus’tan “Bir Gün Buluşmak Üzere”

bir_gun_bulusmak_uzere_1baskiAlex Capus’un “Bir Gün Buluşmak Üzere” adlı romanı İlknur Özdemir çevirisiyle Kırmızı Kedi tarafından yayımlandı.

Alex Capus zamana, koşullara ve toplumun dayattıklarına direnen Léon ve Louise aşkının hikâyesini savaşın gölgesinde geçen bir yüzyılın içine oturturken savaş Fransası’nın, özellikle de işgal altındaki Paris’in gerçekçi bir tablosunu çiziyor.

Bir Gün Buluşmak Üzere,  savaşların birleştirdiği ve yine savaşların ayırdığı Léon ile Louise’in hikâyesi.  Birinci Dünya Savaşı’nın son aylarında, iki genç, Fransa’nın ıssız kırsalında,  bisiklet sürerken tanışırlar, ilk görüşte aşktır bu. Beraberlikleri kısa sürer ve Alman uçaklarının bombardımanı sırasında yolda patlayan bir bomba ikisini ayırır. Birbirlerini arayıp bulamayınca öldüklerine inanırlar.  Yolları ayrılmıştır ama kader onlara beklenmedik kapılar açacaktır. Paris Emniyeti’nde çalışan Léon ile başına buyruk, özgür ruhlu Louise’in yıllar sonra Paris metrosunda tesadüfen karşılaşmaları aşklarında ve yaşamlarında yeni bir dönemeç sunacaktır onlara.

“Büyükbabam, Louise Janvier’yi tanıdığında on yedi yaşındaydı. Onu, 1918 ilkbaharında, karton bavulunu bisikletine bağlayıp bir daha dönmemek üzere Cherbourg’daki babaevinden ayrılan bir delikanlı olarak gözümün önüne getirmekten hoşlanıyorum.”

edebiyathaber.net (22 Mayıs 2015)

Yorum yapın