Ahmet Muhip Dıranas Şiir Armağanı sahiplerini bulacak

Ağustos 9, 2018

Ahmet Muhip Dıranas Şiir Armağanı sahiplerini bulacak

Ahmet Muhip Dıranas Şiir Armağanı, 27-28 Ağustos’ta Sinop’ta sahiplerine verilecek.

1909 yılında Sinop’ta doğan ve eserleriyle Türk şiirine büyük katkılar sunan Ahmet Muhip Dıranas adına bir şiir armağanı verilecek. Seçici kurulunda Şükrü Erbaş, Emel İrtem, Şeref Bilsel, Çiğdem Sezer ve İlyas Tunç’un bulunduğu ödül takdimi 27-28 Ağustos tarihleri arasında Sinop’ta gerçekleştirilecek.

Uluslararası Sinop Mutluluk Festivali’nin de direktörü olan belgesel fotoğrafçısı ve aktivist Volkan Atılgan ve bir grup edebiyat sevdalısı tarafından Dıranas adına bir edebiyat armağanını edebiyatımıza kazandırmak amacıyla gerçekleştirilecek Ahmet Muhip Dıranas Şiir Armağanı, organizasyon komitesi tarafından, “Şairi , kendi şiir serüveni içinde , doğduğu topraklarda anmak, bize bıraktığı şiir mirasını hafılarımızda tazelemek için , Fahriye Abla bizleri Sinop’a davet ediyor” sözleriyle duyuruldu.

Gazete okur buluşmaları gerçekleştirilecek

Etkinlik kapsamında BirGün okur buluşması da gerçekleşecek. BirGün gazetesi Dijital Medya Sorumlusu Hakan Demir ve BirGün gazetesi Editörü Burak Abatay ve Uğur Şahin’in katılacağı toplantıda, okurlarıyla buluşacak.

Ayrıca Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner de Cumhuriyet Okur Buluşması kapsamında gazete okurlarıyla bir araya gelecek.

edebiyathaber.net (9 Ağustos 2018)

Yorum yapın