7 maddede kitap ve sosyal medya

Temmuz 30, 2018

7 maddede kitap ve sosyal medya

1.Düzenli kitap okumak kelime hazinenizi geliştirir. 

Düzenli bir şekilde kitap okuduğunuz takdirde, gününü 30-40 kelime yerine 150-200 kelime ile geçiren, kendini tam olarak uygun kelimelerle ifade edebilen biri olursunuz.

2.Kitap kokusu ve parlak zihinler mi? Yoksa radyasyon ve psikolojik yetersizlik mi? 

Kitapların sayfalarını karıştırırken içimize çektiğimiz o kokuyu hatırladınız mı? Rahatlatıcı ve mutluluk verici. Bunun yanında kitap okumak zihin geliştirir, birçok konu hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar.

Ülkemizde sosyal medya da geçirilen süre günlük ortalama 3 saattir. Radyasyon yoğunluğu çok yüksek olmadığı için anlık etkileri yoktur. Fakat uzun vade de baş ağrısı ve odak problemi yaşatacaktır. Hemen bir kitap alarak bu zevki yaşayabilirsin.

3.Kitap okursan asla sıkılmazsın. 

Her sayfasında yeni bir macera başlar kitabın. Bir sonraki sayfaya geçmek için sabırsızlanır okur. Kimi zaman gülümsetir, kimi zaman dipsiz bir kuyu içerisinde gerer ruhunu. Paha biçilemez duygular yaşatır.

İçeriğinin büyük bölümü birbirinden kopya, çalıntı olan sosyal medyada bir gönderiye 3 saniyeden fazla bakılmamaktadır.

Hemen bir kitap al ve okumaya başla.

4.İnternet paketin mi bitti? Şarj aletini nereye koydun? Kitabı çantaya at bitti. 

Şarj aleti, kulaklık, powerbank gibi onlarca kablo ve cihazı yanınızda bulundurmak can sıkıcı bir durum. Bunun yanında internet bitecek derdi de var. Fakat kitap öyle mi, şarj istemez, internet istemez. Aç kapağını oku, sonra kapat at çantaya. 🙂

Hala bir kitabın yok mu? En ucuz kitaplara ulaşmak için ucuzkitapal.com‘a tıkla.

5.Kitap okumak hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı artırır.

Belirli kalıplardan çıkıp kimsenin düşünemediği, hayal dahi edemediği fikirlere, düşüncelere sahip olabilirsin. Sosyal medyanın bize kattığı tek şey sabit fikir.

6.İkili ilişkilerde kolay iletişim kurabilirsiniz.

Kitap, konu açma konusunda en etkili araçlardandır. İkili ilişkilerinizde kekelemez, kolay sohbet edilebilen biri olarak tanınırsınız. Sadece yazarak iletişim kurmaktan çok daha etkilidir.

7.Okumak sizi bilgi sahibi yapar, uzmanlık kazandırır. 

Merak ettiğiniz ya da eğitimini aldığınız bir konuda kitap okumak konuyu derinlemesine öğrenmenizi, konu hakkında uzmanlık kazanmanızı sağlayabilir. Sosyal medyanın bu konuyla ilgili hiçbir etkisi yoktur.

Kitabın faydaları saymakla bitmez. En iyisi devamını bir kitap alarak kendisinden öğren.

2-3 TL olan kitaplara ulaşmak için ucuzkitapal.com‘a tıklaman yeterli. Bol okumalar…

edebiyathaber.net (30 Temmuz 2018)

Yorum yapın