30 yıldır en çok satan yaratıcılık kitabı Türkçede: “İyi Fikir Bulma Sanatı”

Şubat 4, 2020

30 yıldır en çok satan yaratıcılık kitabı Türkçede: “İyi Fikir Bulma Sanatı”

James L. Adams’ın “İyi Fikir Bulma Sanatı” adlı kitabı, Burak Yedek çevirisiyle The Kitap Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yaratıcı, problem çözücü, yeni yollar açıcı cevherimizle aramıza giren blokları kaldırmanın, yeni bir düşünce biçimi geliştirmenin yolları bu kitapta…

Yaratıcılık dünyasının klasikleri arasında yer alan İyi Fikir Bulma Sanatı, yayımlanışından otuz yıl sonra, yazarı tarafından günceli yakalamak adına yeni bilgiler ve içeriklerle zenginleştirildi.

Kitap, bireysel yaratıcılıktan ekip yaratıcılığına, iş hayatından sanatsal üretime, her alanda, zihinle arasındaki engellerin nasıl ortadan kaldırılacağını anlatıyor.

James L. Adams, okurlarını beynin yapısından başlayarak çalışma sistemine, genetik mirastan çevresel faktörlere uzanan bir yolculuğa çıkarıyor ve yaratıcılığın herkeste var olduğunu ancak aralarına bir dizi engelin girdiğini hatta bu engelleri bazen farkında olmadan bizzat insanların yarattığını gösteriyor. Bunları tek bir alana sınırlı kalmadan disiplinlerarası örnekler, birbirinden eğlenceli ve verimli egzersizlerle yapıyor.

edebiyathaber.net (4 Şubat 2020)

Yorum yapın