Haldun Taner Öykü Ödülü’ne başvurular başladı

Temmuz 3, 2012

Haldun Taner Öykü Ödülü’ne başvurular başladı

Milliyet, edebiyatın değerlerini taçlandırıyor. Tiyatro yazınının ve öykücülüğün ustalarından Milliyet yazarı Haldun Taner’in anısına Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yıl 25’incisi veriliyor

KATILIM KOŞULLARI

1- Ödüle aday olacaklar, kısa öykülerden oluşan yayınlanmış bir kitapla başvurabilirler. Kitabın 31 Ağustos 2011’dan sonra yayımlanmış olması gerekir. Ayrıca kitap olabilecek nitelikte en az 3 öykünün yer aldığı bir dosyayla da başvurulabilir. Yapıtlar Türkçe yazılmış olmalıdır.

2- Yazarlar kendi imzalarıyla doğrudan başvurabilecekleri gibi, yayınevleri, üniversiteler, eğitim ve sanat kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri de aday gösterebilir. Bu durumda yapıt sahibinin imzalı onay yazısı da eklenmelidir.

3- Kitap ya da dosya olarak yapıtlardan 8 adeti eser sahibinin imzalı bir adet başvuru yazısı ve fotoğrafı ile birlikte gönderilmelidir. Başvuruda, adayın açık adresi, telefon numarası, varsa faks ve elektronik posta adresi bulunmalıdır.

4- Doğrudan ya da dolaylı başvurularda adayın özgeçmişi, kitabında ya da dosyanın içinde bulunursa dahi, ayrıca A4 kağıdına yazılmış biçimde bir zarfa konulmalıdır. Özgeçmiş, cv tarzında değil düz metin halinde yazılmış olmalıdır. Eğer dosyayla katılıyorsanız; dosyada her öykü göndereceğiniz diğer öykülerle harmanlanarak 8’er dosya halinde dosya poşetlerine konmalıdır.

5- Ölmüş kişilerin yapıtları aday gösterilemez. Ancak aday olduktan sonra yaşamını yitirenin yapıtı değerlendirmeye alınır, kazanırsa ödül tutarı yasal mirasçısına ödenir.

6- Ödüle başvuranlar açıklanmaz, aday yapıtlar kazansın ya da kazanmasın geri verilmez.

7- Ödül olarak 5 bin YTL’nin yanı sıra bir ödül belgesi verilir. Ödül tek olarak verilir, bölüştürülemez, mansiyon yoktur.

8- Aday yapıtlar 26 Ağustos 2012 günü saat 17.00’a kadar (Milliyet Ödülleri, Milliyet Gazetesi, İzzet Paşa Mah. Abide-i Hürriyet Cad. No:162 Çağlayan / İstanbul ) adresine teslim edilmeli ya da yapıtlar yurt içinden bu tarihten 3 gün önce, yurt dışından 2 hafta önce kargoya verilmiş olmalıdır. Ayrıntılı bilgi için telefon: 0212 337 93 49 –[email protected]


SEÇİCİLER KURULU

1- Behçet ÇELİK ( ( 2010-2011 Haldun Taner Öykü Ödülü Sahibi )
2- Semih GÜMÜŞ ( Yazar )
3- Doğan HIZLAN (Eleştirmen, Yazar )
4- Cemil KAVUKÇU ( Yazar )
5- Prof. Dr. Şara SAYIN ( İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi )
6- Demet TANER ( Haldun Taner’in eşi )
7- Prof. Dr. Tahsin YÜCEL ( İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, Yazar )

Kaynak: Milliyet (3 Temmuz 2012)

Yorum yapın