Zülfü Livaneli, gençlere kendi ilham verici hikayesini anlatıyor

Mart 1, 2019

Zülfü Livaneli, gençlere kendi ilham verici hikayesini anlatıyor

Zülfü Livaneli’nin gençlere yazdığı Rüzgarlar Hep Gençtir DEX Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Abidin Dino’nun “Geleceğin kapılarını zorlayanlar arasında ilk safta”

dediği Zülfü Livaneli, hep genç kalan, gençlikle çoğalan,

her dokunduğuna çiçek açtıran umutlu bir rüzgâr gibi…

Zülfü Livaneli’nin Konya’da doğduğu evi, Ankara’daki aile evini, kolej yıllarını, işgalci Ruslara direnen dedesini, eline ilk sazı nasıl alışını, herkesten gizlediği çocukluk tapınağını, gençliğinde çıktığı inanılmaz serüveni, kitaplarla ve yazarlarla kurduğu bağı, düşünceleri nedeniyle nasıl yargılandığını, bestelerini ve filmlerini nasıl yaptığını, Avrupa’daki yaşamını, verdiği konserleri, dünyanın ünlü sanatçılarıyla dostluklarını ve daha fazlasını anlattığı yeni romanı Rüzgarlar Hep Gençtir DEX Yayınları’ndan yayınlandı. Yazarın Doğan Kitap’tan yayınlanan Sevdalım Hayat kitabının ardından bu kez gençler için yeniden düzenlediği öz yaşam öyküsü okurlarına ilham olacak.

Yüzü hep geleceğe ve üretmeye dönük bir sanatçının hayat hikâyesini, gençlere ilham verecek güzellikte ve sadelikle anlattığı kitabında Zülfü Livaneli bir yandan gençlerle söyleşirken diğer yandan hayata dair tecrübelerini paylaşıyor. Okurlarına “Şimdi okuyacaklarınız arkadaşlarım, sürekli yenilik peşinde koşan, merak etmeyi ve öğrenmeyi bir an olsun bile bırakmamaya çalışan, hayatın her alanına sanat penceresinden baktığı için de kişisel çıkarları ön planda tutanları anlayamayan ve yaratıcı olmanın yolunu böyle kişilerden kaçmakta bulan bir adamın anıları.” diye sesleyen Livaneli’nin cesaret ve güven dolu kaleminden eşsiz bir rehber niteliğinde.

 “Ankara’da, uzak iklimlerin düşünü kuran bir çocuğun kitap okuma merakından başlayıp aydınlanma heyecanı yaşayan bir gencin hayallerine, sonrasında ıssız Avrupa başkentlerine, oradan binlerce kişilik konserlere uzanan bir macera benimkisi. Umarım bu hikâye size ilham verir ve dünyayı güzelleştiren, sanatla dolu bir hayatınız olur.” Zülfü Livaneli

Yazar Hakkında:

Romanları 40 dilde yayımlanan Ömer Zülfü Livaneli, 1946 yılında doğdu. Ankara’da Maarif Koleji’nde okudu, Stockholm’de felsefe ve müzik eğitimi gördü. 1972 yılında fikirlerinden dolayı askeri cezaevinde yattı, 11 yıl sürgünde yaşadı. Harvard ve Princeton gibi saygın üniversitelerde konferanslar ve dersler veren, romanları, fikirleri ve müziği ile dünya basınında övgülerle karşılanan bir sanatçı olan Livaneli, edebiyat, müzik ve sinema alanlarında 30’dan fazla ulusal ve uluslararası ödül sahibi. Livaneli, 1999 yılında San Remo’da En İyi Besteci ödülüne layık görüldü. Müzik eserleri Londra, Moskova, Berlin, Atina, İzmir senfoni orkestraları tarafından icra edildi ve Zubin Mehta, Simeon Kogan gibi şeflerce yönetildi. Türkiye dışında Çin Halk Cumhuriyeti, İspanya, Kore ve Almanya’da da çok satanlar arasına giren romanlarıyla, Balkan Edebiyat Ödülü’ne hak kazandı. ABD’de Barnes & Noble Yeni Büyük Yazarların Keşfi Yarışması’nda finalist olarak ödül aldı. İtalya ve Fransa’da Yılın Kitabı Ödülü’ne, Türkiye’de ise Yunus Nadi Ödülü’ne ve Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görüldü. Kardeşimin Hikâyesi 2013’ün en çok okunan romanı oldu. ABD’de Missouri Üniversitesi, romanlarını ders kitabı olarak okuttu. Livaneli, dünya kültür ve barışına yaptığı katkılardan ötürü 1996 yılında Paris’te UNESCO tarafından Büyükelçilikle onurlandırıldı ve Genel Direktör danışmanlığına atandı. 2016 yılında UNESCO elçiliğinden istifa etti.2002-2006 yılları arasında TBMM’de ve Avrupa Konseyi’nde milletvekilliği görevinde bulundu.

edebiyathaber.net (1 Mart 2019)

Yorum yapın