Zuckerberg’in kitap önerilerinde İbn-i Haldun da var

Şubat 26, 2016

Zuckerberg’in kitap önerilerinde İbn-i Haldun da var

zuckerbergin-kitap-tavsiyesinde-turk-yazar-h1456388096-1e4e432015’i Kitap Yılı ilan ederek her 15 günde bir kitap bitirme sözü veren Facebook’un kurucusu Zuckerberg, takipçilerine önerilerde bulundu.

Zuckerberg, yoğun geçen seneye rağmen 26 kitaplık hedefinden 23’ünü tutturmayı başardı. Zuckerberg’in listesinde Türk ekonomist Daron Acemoğlu’nun, ABD’li siyaset bilimci ve ekonomist James A. Robinson’la birlikte yazdığı “Ulusların Düşüşü” adlı kitap da yer aldı.

ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger’ın “Yeni Dünya”sı ve Matt Ridley’nin gen araştırmaları hakkında yazdığı “Genome”unun da bulunduğu listedeki en eski isim ise İbn-i Haldun oldu. Modern sosyolojinin ve iktisadın kurucularından kabul edilen İbn-i Haldun’un “Mukaddime” adlı eseri de Zuckerberg’in listesinde yer aldı. Zuckerbeg, Facebook’ta kurduğu sayfada da “Okumak bana bilimden dine, yoksulluktan refaha, sağlıktan enerjiye, siyasal felsefeden dış politikaya, tarihten fütüristik bilimkurguya birçok konuda geniş bir perspektif kazandırdı” mesajını paylaştı.

edebiyathaber.net (26 Şubat 2016)

Yorum yapın