“Zincire Vurulmuş Prometheus” sergilenecek

Şubat 28, 2017

“Zincire Vurulmuş Prometheus” sergilenecek

PROMETHEUS AFİŞAnkara Devinim Tiyatro, “Zincire Vurulmuş Prometheus” tragedyasını 30 Nisan ve 7 Mayıs Pazar saat 20:00’de Ankara CerModern Sahnesi’nde sergileyecek.

Dünya Tiyatro Tarihi’nin ilk yazılı tiyatro metni olan AISKHYLOS’ un “ZİNCİRE VURULMUŞ PROMETHEUS” tragedyasını izleyici ile buluşuyor. M.Ö. 465 yılında yazıldığı tahmin edilen tragedya güç ile aklın çatışmasını, zorbalığa karşı aklın kudretinin gücünü anlatmakta ve evrensel öyküsü, oyun dili ile günümüze dair güncel mesajlar vermekte.

Tragedya, Olympos Tanrıları’na başkaldıran titan Prometheus ateşi Tanrılardan çalıp ve insanlara vermesini ve insanlığın gelişmesini anlatmaktadır. Ateş, uygarlığın temelidir. İnsanlık böylelikle karanlık mağaralardan çıkmıştır. Bilimi, yazıyı, aydınlanmayı, ısınmayı, sağlık alanında türlü ilaçlar yapmayı, yabanıl hayvanları evcilleştirmeyi keşfeder. Kısaca Prometheus’un bu eylemi insanlığın uygarlaşmasının yolunu açar, insanı özgürleştirir ve aklını kullanmasının olanaklarını sağlar. Zeus, Tanrıların kurmuş olduğu düzene karşı geldiği için Prometheus’u cezalandırır ve Prometheus insanlık için türlü cezalara ve işkencelere maruz kalır.

İnsanlık için türlü bedeller ödeyen, cezalar çeken Prometheus tragedyasını Ahmet Yapar yönetti. Oyunun koreografisini Özgür Adam İnanç, müziklerini Engin Bayrak, kreatif direktörlüğünü Anıl Ateş Işık yaptı.

Bilet: www.biletinial.com

edebiyathaber.net (28 Şubat 2017)

Yorum yapın